Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Poll – New Yorkers steunen overweldigend het medische en recreatieve gebruik van marihuana

De bewoners van New York, vooral onder jongeren, wanen zich al in hogere sferen bij het idee van legale marihuana. Een recente enquête omtrent de legalisering van medische marihuana kreeg een enorme steun van 88 procent stemmen voor, terwijl 9 procent tegen dit voorstel was, volgens de  vrijgegeven Quinnipiac poll.
Dit betekent dat ongeveer 9 van de 10 burgers het gebruik van medische marihuana te willen legaliseren. Het voorstel voor het legaliseren van gecontroleerde hoeveelheid recreatieve wiet kreeg ook soortgelijke steun met 57 procent stemmen voor.
” Medische marihuana is een no – brainer voor kiezers van de New Yorkse staat, en ze zouden Colorado ook volgen in het legaliseren van marihuana voor recreatieve doeleinden “, zegt Maurice Carroll, directeur van het Quinnipiac University Polling Institute.

Op staat niveau, onthulde gouverneur Andrew Cuomo plannen om niet meer dan 20 ziekenhuizen medicinale marihuana voor te schrijven aan patiënten, onder een wet die het onderzoek naar experimentele drugs goedkeurt. volgens het ministerie van Volksgezondheid hebben ongeveer 10 ziekenhuizen en gezondheidscentra al hun belangstelling voor dit programma getoond, waaronder de Universiteit van Rochester Medical Center, Montefiore System, en White Plans.

Het voorschrijven van medische marihuana zal voor patiënten zijn met aandoeningen zoals glaucoom, kanker en andere ziekten op de lijst van de staat. In staten zoals Californië zal het niet gemakkelijk zijn om marihuana te bemachtigen. Hier bestaat er nog steeds een generatiekloof als het gaat om het legaliseren van recreatieve marihuana, terwijl alle demografische groepen hun overweldigende steun voor medische marihuana tonen.

Een significant verschil tussen mannen en vrouwen wordt in de poll weerspiegelt met betrekking tot het toestaan van bezit van kleinere hoeveelheden weed voor recreatie. 63% van de mannen steunt dit, terwijl dit onder vrouwen ligt op 51%. Hoewel het gebruik van recreatieve cannabis nog niet gelegaliseerd is, hebben veel New Yorkers het wel al gebruikt. Volgens de enquête, had 46% van de ondervraagden aangegeven gebruikt te hebben, terwijl 51% aangaf van niet. In de leeftijdscategorie van 18 tot 29 jaar, onthulde 55 % dat ze ooit een joint hadden opgestoken, terwijl in de leeftijdsgroep ouder dan 65 jaar, 28%  hierop een ontkennend antwoord gaf.

Wanneer gevraagd  werd naar het gebruik van marihuana in vergelijking met alcohol,  stemde 36% dat alcohol gevaarlijker is, 13 % zegt weed gevaarlijker te vinden, terwijl 45% zegt beide even gevaarlijk te vinden.

“Een krappe meerderheid twijfelt of het legaliseren van weed zal leiden tot het gebruik van harddrugs. Op het favoriete debat onderwerp of drank of weed erger is tussen de pro’s en anti’s, zegt ongeveer de helft dat het gelijk is”, zegt Carroll.

1488 New York kiezers werden ondervraagd voor de poll; de resultaten hebben een error marge van 2.5 procentpunten.

Source: feminizedseed.co.uk

Linkruil.org

Comments are closed.