Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Polyester vlaggenmast of een aluminium vlaggenmast

Vlaggenmasten zijn vanzelfsprekend noodzakelijk om uw vlaggen aan op te hangen. Vlaggenmasten worden in veel verschillende soorten afmetingen gemaakt en daarbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van uiteenlopende materialen. Echter, de meeste masten zijn ofwel aluminium vlaggenmasten ofwel polyester vlaggenmasten. Een keuze voor het juiste materiaal kan onder andere afhangen van aspecten zoals het doel van de vlaggenmast, de prijs van de materialen en natuurlijk de prijs/ kwaliteit verhouding. In dit artikel wordt kort ingegaan op de belangrijkste verschillen tussen de polyester vlaggenmast enerzijds en de aluminium vlaggenmast anderzijds.

Polyester vlaggenmast

De polyester vlaggenmast wordt gekenmerkt door het feit dat hij zeer sterk en betrekkelijk licht in gewicht is. Een polyester vlaggenmast valt onder de categorie conische vlaggenmasten. Hiermee wordt bedoeld dat de mast waarin men de vlag hangt, taps toe loopt. Deze vlaggenmasten worden vaak gebruikt door bedrijven die bedrukte vlaggen met daarop hun logo hebben ontwikkeld. De bedrukte vlaggen die u vaak op woonboulevard ziet hangen, zijn vaak gehesen in een polyester vlaggenmast. U bent vast en zeker bekend met het typische geluid dat de vlag maakt wanneer hij in de wind wappert en tegen de mast aan ‘tikt”. Dit zijn vrijwel altijd masten gemaakt van polyester.

Aluminium vlaggenmasten

De aluminium vlaggenmast wint de laatste jaren aan populariteit. Ze zijn vaak verkrijgbaar in zowel een conische als een cilindrische variant. Waar een conische vlaggenmast taps toe loopt conische broer gekenmerkt door zijn brede voet en smalle top. De lengte van aluminium vlaggenmasten verschilt nogal. Zaken waar u rekening mee dient te houden bij de keuze voor deze materiaal soort zijn bijvoorbeeld de grote van uw vlag, of de vlaggenmast in of op de grond wordt geplaats en natuurlijk de plaats waar u uw vlaggenmast wilt plaatsen. Heeft u bijvoorbeeld mooi bedrukte vlaggen in een winderig gebied dan dient de lengte van de vlaggenmast daarop afgesteld te zijn.

Conclusie

Het is moeilijk te zeggen welke mastsoort, aluminium of polyester, het beste is. Voor elk van de twee basis materialen voor de vlaggenmast is wel wat te zeggen. Feit is wel ,dat in de meeste gevallen mensen kiezen voor de polyester vlaggenmast. Deze mastsoort is sterk maar tegelijkertijd ook licht. Veel bedrijven die vlaggen bedrukken bieden ook vlaggenmasten aan. Zij kunnen u goed adviseren welke mastsoort in welke situatie het meest geschikt is.

 

Linkruil.org

Comments are closed.