Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Potgrond voor in de plantenbak

Voor plantenbakken heb je keuze uit heel veel soorten potgrond. Als je er weinig van weet, is het moeilijk om de juiste potgrond te kiezen. Je wilt natuurlijk dat je planten het lang volhouden in de tuin of thuis in de plantenbak. Hieronder worden de belangrijkste punten en kenmerken verder toegelicht.

Kenmerken van goed potgrond

Goede potgrond is allereerst luchtig, hierdoor neemt het gemakkelijk water op. Potgrond bestaat uit natuurlijke voedingsstoffen vermengt met klei of zand. De voedingsstoffen moeten voldoende zijn voor minimaal zes weken. Specialisten geven aan dat het beter is duurdere potgrond te kopen, deze zijn over het algemeen van betere kwaliteit.

Zaaien en stekken

Bij zaaien of stekken is het belangrijk om geen universele potgrond te gebruiken. Dit is namelijk te grof en te rijk aan voedingsmiddelen. In deze potgrond worden ook makkelijk schimmels gevormd. Zaaien of stekken moet worden gedaan in potgrond waar extra zand in zit.

Verrijdbare plantenbakken

Potgrond in verrijdbare plantenbakken moet meer klei bevatten, hierdoor droogt het minder snel uit. Bloembakken zijn namelijk erg gevoelig voor uitdroging. Daarnaast zitten hier voedingsstoffen in die een hele zomer mee gaan.

Potgrond voor in de tuin

In de tuin kun je wel universele potgrond gebruiken. Dit kun je het beste vermengen met mest of compost. Dit mengsel zorgt niet alleen voor genoeg voedingsstoffen, maar ook dat de planten goed kunnen wortelen. Voor een moestuin bestaan speciale soorten potgrond. Deze potgrond bevat erg veel voedingsstoffen, waardoor de groente en het fruit goed groeit. Ook voor groente en fruit dat in potten wordt gebruikt kun je deze potgrond gebruiken.

Zoals je kunt zien zijn er veel verschillende soorten potgrond. Het is goed hier op te letten zodat je het beste resultaat uit je planten haalt. Mocht je het niet zeker weten dan kun je altijd de specialist in het tuincentrum vragen. Deze weet vaak goed welke potgrond je moet gebruiken.

Linkruil.org

Comments are closed.