Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Printpapier nog lang in gebruik?

Steeds meer bedrijven gaan over op het digitaal opslaan van documenten of foto’s. Steeds minder bedrijven maken dus zo nog gebruik van printpapier. Is dit wel zo verstandig? Je ziet het met steeds meer kantoorartikelen gebeuren, dus ook de vermindering van het gebruik van printpapier is enigszins logisch.

Welke alternatieven voor printpapier?

Tekstdocumenten worden tegenwoordig vaak opgeslagen op computers en harde schijven, waarvan vaak ook een back-up gemaakt kan worden, zodat het document niet zo maar zal kunnen verdwijnen. Toch is het nog steeds zo dat de meeste bedrijven op dit moment nog wel van printpapier gebruik maken, omdat het vaak net iets overzichtelijker is dan op een computerscherm. Tevens kun je er ook aantekeningen bijzetten met de pen als het nodig is.

Andere producten

Ook zijn er andere producten waar steeds minder gebruik van gemaakt wordt. Zo heb je etiketten die op dit moment al gedigitaliseerd worden, maar ook producten als taperecorders, faxapparaten of vaste telefoons. Deze worden momenteel erg gauw vervangen door smartphones met allerlei applicaties waarmee kantoorartikelen niet nodig zijn, of scanners waar je geen faxapparaat meer voor nodig hebt.

Goed printpapier

Voor goed printpapier moet je ook nadenken over verschillende aspecten. Je kunt namelijk niet elk printpapier voor elke afdruk gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld foto’s print, zal je daar speciaal fotopapier voor moeten gebruiken. Als je in kleuren print, zal je geen dun papier moeten gebruiken, omdat de inkt dan doorlekt naar de andere kant van de pagina. Ook is er een verschil tussen het printen met een laserprinter of een inktprinter.

Tegenwoordig is het dus zo dat de meeste bedrijven echt nog niet zonder printpapier kunnen. MKB-Officeshop is zo’n website waar je nog steeds allerlei printpapier kunt bestellen in verschillende soorten en maten. Zij leveren dagelijks allerlei kantoorartikelen aan verschillende bedrijven en particulieren voor tegen scherpe prijzen.

Linkruil.org

Comments are closed.