Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Pvc vloer, waar moet ik op letten?

Ben je van plan om een pvc vloer aan te gaan leggen, of deze te laten leggen? In dit artikel lees je alles over het leggen van pvc vloeren.
Indien je van plan bent om zelf je pvc vloer te gaan leggen is het slim om hier van tevoren eerst goed over na te denken, het is namelijk geen eenvoudig klusje. Een klik pvc vloer is nog redelijk eenvoudig zelf te plaatsen, indien je je goed voorbereid tenminste. Voor het plaatsen van een lijm pvc vloer is het echter verstandig om een specialist in te schakelen.

Zelf een klik pvc vloer aanleggen

Bij het leggen van een klik pvc vloer is het belangrijk om voor het leggen enkele maatregelen te treffen. Leg ten eerste de geopende pakketten PVC 48 uur van te voren in de ruimte waar je de PVC vloer gaat leggen. Ten tweede moet de kamertemperatuur rond de 18 graden zijn. Tot slot moet de ondervloer droog, scheurvrij, schoon en vlak zijn.

Waar moet u op letten?

Leg de planken in de lengte richting van de te leggen ruimte. Zorg voor een minimale verspringing van 15 cm. PVC dient langs wanden en kozijnen strak gelegd te worden. Wanneer je planken wilt inkorten, kan dat eenvoudig door met een scherp stanleymes in de toplaag te snijden, daarna kunt u de strook heel eenvoudig breken. Probeer de stroken en of tegels uit verschillende verpakkingen door elkaar heen te gebruiken, zodat je een mooi effect krijgt.

Verder kun je ook voor een mooie afwerking een pvc plint gebruiken. Dan zijn de kiertjes vanuit je vloer ook weg. Dan zie je de ondervloer ook niet meer. Voor een goede isolatie in je huis en of kantoor kan je het beste ondervloer kiezen. Zodat het geluid dempt en je buren en omwonende er minder last ervan hebben.

Linkruil.org

Comments are closed.