Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Regentonnen

Regentonnen, tegenwoordig zijn ze niet meer noodzakelijk. Vroeger daarentegen speelde de regenton een belangrijke rol wat betreft het drinkwater. Regenwater werd opgevangen  in de regenton en vervolgens gekookt voor de hygiëne. Men was dus erg afhankelijk van deze voorziening.

Regentonnen in het verleden
De regenton is in het verleden een belangrijke voorziening geweest. Hierbij ging het om een houten regenton met aan de onderkant een kraantje. Aan de bovenkant van de regenton bevond zich een deksel om afval uit het water te houden. Het water was echter nooit helemaal hygiënisch. Voor het water gebruikt werd als drinkwater werd het daarom vaak eerst nog gekookt. In het begin van de 20e eeuw ontstond de waterleiding. De regenton werd na verloop van tijd dan ook vervangen door de waterleiding.

Regentonnen
Tegenwoordig wordt er bijna geen gebruik meer gemaakt van een regenton. Tenminste, niet specifiek voor het opvangen van regenwater. Er zijn nog steeds huishoudens die regentonnen in de tuin hebben staan voor andere doelen. Zo wordt het opgevangen water gebruikt om de tuin te besproeien, de tuinvijver bij te vullen enzovoort. In sommige gevallen wordt het opgevangen water nog gebruikt om op drinkwater te besparen of om het toilet door te spoelen. Met het gebruik van een regenton voor deze punten kan er jaarlijks zo’n 7000 liter water bespaard worden.

Ontwikkeling regenton
De ontwikkeling rondom de regentonnen is enorm in vergelijking tot het verleden. Zo zijn regentonnen verkrijgbaar in allerlei diverse materialen. Houten regentonnen zijn uiteraard nog verkrijgbaar, maar er zijn ook regentonnen gemaakt van kunststof. Beide regentonnen beschikken over andere voor- en nadelen. In de loop der jaren is men steeds creatiever geworden wat betreft de regenton, zo zijn ze zelf verkrijgbaar in de vorm van een bloempot of een muurtje. De regenton oogt hierdoor een stuk moderner en tevens staat het erg mooi in de tuin.

Linkruil.org

Comments are closed.