Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Reizen in Canada

 

Canada is waarschijnlijk een van de meest ruige bestemmingen die je op de wereld kunt vinden. Je kunt in de bossen elanden spotten of een bruine beer tegenkomen, je kunt gletsjers beklimmen, over blauwe meren peddelen en uiteindelijk grill je ‘s avonds bij het kampvuur jouw eigen gevangen zalm. Reis naar de mooiste plekken in Canada, wij zetten er graag een paar voor je op een rijtje.

Walvissen spotten

Walvissen spotten kun je het allerbeste doen vanaf Vancouver Island, je kunt hier zelfs orka’s spotten. Je gaat in een grote rubberboot, een zodiac, op zoek naar bultrugwalvissen en grijze walvissen. Wanneer zo’n gigantisch beest onder je door zwemt zal dat een onvergetelijke ervaring. Natuurlijk moet je ook wat geluk hebben maar de kans is groot dat jij de prachtige beesten in het echt zult kunnen aanschouwen.

Snorkelen

Je vindt tussen Vancouver Island en het vasteland een eiland wat door reizigers vaak wordt overgeslagen. Gelukkig maar, hierdoor is het geen toeristische hotspot. Quadra Island kun je enkel per ferry bereiken. Hier vind je een al natuur, het is een plek waar je lekker actief kunt zijn. Je kunt hier heerlijk zeekayakken, maar we raden ook zeker aan om in het heldere water te gaan snorkelen tussen de zalmen. Trek je wetsuit aan en zet die snorkel op je neus zodat je een duik in de rivier kunt nemen. De stroming van de rivier zal je meenemen. In de rivier leven wel vijf verschillende soorten zalmen, en als je geluk hebt zul je de zalmen tegen de stroming in zien zwoegen.

De prairie

Onderweg naar de Rocky Mountains vind je een prachtige plek, Wells Gray Provincial Park in British Columbia. Deze ongerepte wildernis wordt heel weinig bezocht en zit vol met bruine beren, elanden en wolven. Als slaapplek kun je kiezen voor een guest ranch, het is eenvoudig maar de sfeer is geweldig. Wanneer je een huurauto hebt kun je het gebied met watervallen gaan verkennen. Sla vooral de Helmcken Falls niet over, deze zijn twee keer zo hoog als de Niagara Falls.

Rocky Mountains

De Rocky Mountains mag je absoluut niet missen tijdens je Canada reis. Je vindt er Grillige bergen, eindeloze bossen, de blauwste meren en heel veel meer moois wat de natuur jou kan bieden. We raden aan om al dat pracht en praal per kano te ontdekken.

 

Voor meer 333travel ervaringen raden we aan om de website van 333travel te bezoeken.

 

Linkruil.org

Comments are closed.