Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Senioren alarm horloges voor thuiswonenden

Alarmhorloges zijn uitermate geschikt als personenalarmering, met name voor senioren. Een senioren alarm horloge kan namelijk een melding versturen in geval van nood. Zeker voor ouderen die zelfstandig wonen kan dit levensreddend zijn. Een alarm horloge is er in diverse vormen. Zo zijn er alarm horloges met valdetectie, met een alarm knop of een automatische belfunctie.

Hoe werkt een senioren alarm horloge?

Een personenalarm, in de vorm van een alarm horloge, werkt op verschillende manieren. Zo kan er bij veel alarmhorloges een automatische melding worden verstuurd naar een bepaald telefoonnummer of een alarmcentrale. Daarnaast kan aan de hand van GPS ook direct de locatie van de melding worden nagegaan. Een andere handige functie is dat er een melding kan worden verstuurd wanneer het apparaat een vooringestelde zone verlaat. Dit is een uiterst geschikte functie om dwalen te voorkomen. Een senioren alarm horloge heeft dus diverse handige functies.

Waar is een alarm horloge voor?

Personenalarmering in de vorm van een alarmhorloge is speciaal ontwikkeld om hulp in te roepen bij noodgevallen. Door het indrukken van de alarmknop wordt er contact gezocht met bijvoorbeeld familie of de buren. Overigens hoeft personenalarmering niet altijd in de vorm van een alarmhorloge te zijn. Zo zijn er ook losse SOS knoppen of alarmknoppen die aan een bandje gedragen kunnen worden.

Er komen steeds meer senioren alarm horloges op de markt. Waar er voorheen weinig aandacht werd besteed aan design, zijn er tegenwoordig ook erg mooie alarmhorloges. Daarnaast zijn ook steeds meer modellen waterdicht zodat er een signaal kan worden verstuurd wanneer iemand onder de douche in de problemen komt.

Linkruil.org

Comments are closed.