Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Skype aanmaken

Skype / skaɪp / is een freemium voice-over – IP- en instant messaging- client , die momenteel ontwikkeld door Microsoft Skype Division . De naam was afgeleid van “sky ” en ” peer- ” .
Skype werd voor het eerst uitgebracht in augustus 2003 . Het werd gemaakt door Janus Friis ( Denemarken ) en Niklas Zennström ( Zweden ) in samenwerking met Ahti Heinla , Priit Kasesalu en Jaan Tallinn ( Estland ) , die de backend die ook werd gebruikt in Kazaa geleverd . Skype had 663 miljoen geregistreerde gebruikers als het einde van 2010 . het werd gekocht door Microsoft in 2011 voor $ 8500000000 . Microsoft’s Skype -divisie hoofdkantoor is gevestigd in Luxemburg , maar het grootste deel van het ontwikkelteam en 44 % van de totale werknemers van de divisie zijn nog steeds gelegen in Tallinn en Tartu , Estland .
De dienst stelt gebruikers in staat met collega’s mondeling te communiceren met behulp van een microfoon , video met behulp van skype aanmaken een webcam , en instant messaging via het internet . Telefoontjes aan de ontvanger kan worden geplaatst op de traditionele telefoonnetwerken. Gesprekken met andere gebruikers binnen de Skype- service zijn gratis , terwijl bellen naar vaste telefoons en mobiele telefoons worden opgeladen via een debet – based user account systeem . Skype heeft ook populair vanwege de extra functies geworden , inclusief bestandsoverdracht en videoconferencing . Concurrenten zijn onder andere SIP -en H.323 – gebaseerde diensten , zoals Linphone en Google Hangouts .
In tegenstelling tot de meeste andere VoIP-diensten , Skype is een hybride peer-to -peer en client – server systeem . Het maakt gebruik van verwerking op de achtergrond op computers met Skype-software , en dit wordt weerspiegeld in Skype’s oorspronkelijk voorgestelde naam van Sky Peer-to – Peer .
Sommige netwerkbeheerders hebben Skype verboden over corporate , overheid , huis en onderwijsnetten , onder vermelding van redenen, zoals onjuist gebruik van middelen , overmatig gebruik van bandbreedte , en bezorgdheid over de veiligheid .

Linkruil.org

Comments are closed.