Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Slecht voor de gezondheid

Iedereen zal het er over eens zijn dat natte muren niet goed zijn voor de gezondheid. Wie er nog niet mee geconfronteerd werd, kan er zich mogelijk weinig bij voorstellen. Daarom is het belangrijk om even stil te staan bij de grootste oorzaak, namelijk opstijgend vocht. In vele gevallen kan dit verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken.

Wie te maken krijgt met natte muren, maakt een grotere kans later gezondheidsproblemen te ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor bevolkingsgroepen die reeds een risico lopen of gevoelig zijn voor bepaalde aandoeningen, nee het geldt voor iedereen. Opstijgend vocht is bijgevolg niet alleen de oorzaak van natte muren, maar ook van een reeks van aandoeningen zoals:

• (Chronische) longproblemen
• Spierproblemen
• Reuma en artritis

Het moge duidelijk zijn dat deze veelal chronische aandoeningen, veelal grote gevolgen hebben. Wat meestal begint als een klein ongemak, zoals een beetje kuchen, kan er op lange termijn voor zorgen dat u steeds regelmatiger niet kunt gaan werken, en dat korte periodes van werkverzuim niet genoeg zijn om u te laten recupereren. Indien u deze toestand lange tijd op zijn beloop laat, loopt u een behoorlijke risico op blijvende gezondheidsproblemen. Wij gaan er als vochtmeester.be dat u dat te allen prijze wil vermijden.

Hoe ontstaat dit?

In vele gevallen ontstaat opstijgend vocht doordat de muren en vloeren van een huis onvoldoende tegen dit fenomeen beschermd zijn. Indien het vocht aan de basis van het huis (dus op het niveau van de keldervloer, of indien er geen kelder is, de laagste woonlaag van het huis, zoals de kruipruimte of garage, of het gelijkvloers) kan tegengehouden worden, dan bent u in de mogelijkheid om een groot aantal van deze veel voorkomende problemen te voorkomen. En zoals u wellicht weet: preventie is nog altijd beter dan genezen.

Laat uw woning onderzoeken

Daarom is het belangrijk om uw woning of gebouw te laten onderzoeken op de aanwezigheid van opstijgend vocht. Uiteraard wordt u er zich van bewust op de moment dat u de indruk krijgt dat de omgeving waarin u zich bevindt klam aanvoelt. Op dat moment is het al te laat, als u zolang wacht, totdat het vocht ook merkelijk voelbaar aanwezig is, dan is de schade al zichtbaar aanwezig en ook groter, zowel voor uw gezondheid als die van uw familieleden of werknemers die in het gebouw werken. Als eigenaar van een gebouw is het uw plicht om er als een goed huisvader voor te zorgen. En dat begint bij de strijd tegen opstijgend vocht.

Linkruil.org

Comments are closed.