Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Sloperijen voor andere voertuigen op wielen

Bij sloperijen kun je naast auto’s ook motors en scooters brengen. Er zijn er ook die vrachtwagens, kranen en heftrucks demonteren. Dit is eigenlijk hetzelfde proces als bij een auto. Je geeft de sloopmotor, sloopvrachtwagen of sloopauto af aan de autosloop en ontvangt een vrijwaringsbewijs. Dit is belangrijk want in dat bewijs staat dat je niet meer verantwoordelijk bent voor de auto of motor. Om überhaupt een dergelijk bewijs te kunnen ontvangen heb je wel een kentekenbewijs nodig. Zo kun je namelijk aantonen dat het sloopvoertuig echt van jou is (geweest).
Soms ben je bepaalde essentiële stukken van je kentekenbewijs kwijt en is die niet meer compleet. Dat kan op zich zelf gebeuren, omdat je misschien al jaren en jaren achtereen eigenaar bent van deze auto. Je kunt je dan ook legitimeren. Dit kan dus met een paspoort, ID of gewoon je rijbewijs. Als je een geldig legitimatie bewijs kan laten tonen zal degene die de auto overneemt je een vrijwaringsbewijs geven.

In Nederland heb je enkele speciale sloperijen voor alleen motors en bromfietsen. Je hoeft ze dus niet naar de autosloop te brengen, maar je kunt zo ook naar deze bedrijven brengen. bij een motor of een bromfiets ontvang je een vrijwaringsbewijs. Met dit bewijs ben je niet meer verbonden aan verplichten als verzekeringen en boetes.

Bij sommige sloperijen krijg je een klein geldbedrag voor de motor en bromfietsen. Maar sommige sloperijen doen hier weer niet aan. Kijk dus eerst goed wat je voor je motor of bromfiets kunt ontvangen.

Linkruil.org

Comments are closed.