Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Snel afkomen van dat buikje in 2014!

De feestdagen zitten er weer aan te komen en dat betekend lekker eten, drinken en daarna weer tal van goede voornemens! Veel mensen gaan na feestdagen weer lekker sporten en een dieet volgen. Op zich niks mis mee, maar het kan ook uit de hand lopen. Mensen willen te snel afvallen en volgen een crashdieet. In dit artikel willen we de nadelen van het crash dieet aan de kaak stellen en laten we zien hoe je op een gezonde manier snel kunt afvallen.

Wat is het crash dieet

Een crashdieet is een dieet dat ervoor zorgt dat je in een extreem korte periode een heel aantal kilo’s af kunt vallen. Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar er zitten heel wat nadelen aan. Wanneer zo’n crashdieet goed opgevolgd wordt, werken ze ook echt. Je valt enorm veel af in een korte periode. Dit is waarschijnlijk de reden waarom ze zo populair zijn. Op langer termijn is het crashdieet echter minder succesvol.
De nadelen van het crashdieet
Zoals in de bovenstaande Alinea al naar voren kwam, mag je bij een crashdieet maar heel weinig eten. Dit kan ten eerste resulteren in een extreem honger gevoel, maar dat is niet het grootste probleem. Je lichaam is niet gewend om zulke kleine porties eten op een dag binnen te krijgen en zal al snel in de spaarstand gaan staan. Wanneer je lichaam in de spaarstand staat, zal het zo zuinig mogelijk met energie omgaan. Dit merk je aan alles, maar vooral aan het eten dat je binnen krijgt. Het lichaam zal alle energie die het binnenkrijgt aan voeding gelijk omzetten in vet, zodat het een extra voorraad heeft. Hierbij zijn we bij het grootste nadeel van een crashdieet aangekomen. Een crashdieet zorgt er dus uiteindelijk alleen maar voor dat je aankomt en niet afvalt. Hier komt nog bij dat een mens een crashdieet niet voor een hele lang tijd kan volhouden en uiteindelijk weer zal terugvallen in het oude patroon of nog erger. Je lichaam staat op dit moment nog wel in de spaarstand en de kilo’s zullen er dus bij op vliegen. Dit noemen we ook wel het jojo-effect.

Hoe moet het dan wel

Om op een goede en gezonde manier af te vallen zul je moeten weten hoeveel energie je op een dag verbruikt. Hierdoor kun je ook uitrekenen hoeveel je nu precies mag eten op een dag. Hiervoor zijn speciale formules bedacht, die het gemakkelijk maken om dit uit te rekenen. Er zijn verschillende websites die hier meer informatie over verschaffen. Een van deze websites is hieronder weergegeven.
www.snelafvallen-droogtrainen.nl

Iedereen fijne feestdagen en een gezond 2014!

Linkruil.org

Comments are closed.