Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Speelgoed voor kinderen van 1 t/m 2 jaar

Waarmee spelen kinderen het allerliefste? Het antwoord hierop is afhankelijk van de fase van de ontwikkeling uw kind zich bevindt.
Hiernaast zal ook ieder kind zijn eigen voorkeur hebben met betrekking tot het speelgoed. De een speelt het liefst buiten terwijl de ander graag binnenspeelt. De een houdt van rennen en springen ende ander vind het leuk op zich terug te trekken en rustig met blokken te bouwen. Ieder heeft zijn eigen mening over wat voor hem of haar het leukste speelgoed is.

Daarom vindt je hieronder een samenvatting van leuke tips die per leeftijd ingedeeld zijn. Natuurlijk geld ook hierbij dat de voorkeur van het speelgoed afhankelijk van het kind is. Het is eenmaal een feit dat het ene kind al verder in de ontwikkeling is dan de ander. Moeilijk speelgoed kan frustraties opwekken maar te makkelijk speelgoed geven aan een kind kan ervoor zorgen dat het snel verveeld raakt en vervolgens niet meer naar wordt omgekeken. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind speelgoed te geven dat erop aansluit. Maar hoe kies je het juiste voor jou kind wat bij zijn leeftijd past? In de meeste gevallen staat er een leeftijd op de verpakking aangeduidt. Maar laat je keuze hier niet helemaal van afhankelijk zijn. Het komt vaak voor dat kinderen het nog leuk vinden met speelgoed, dat eigenlijk voor jongere kinderen is bedoeld, te spelen. Het speelgoed is op een zodanig manier gemaakt dat het lange tijd veel plezier aan beleefd kan worden. Denk wel ten alle tijden aan de veiligheid van uw kind. Een volgende tip die hierbij gegeven kan worden is geef het kind niet te veel speelgoed in een keer. Wanneer je dit toch doet, kan het gebeuren dat door de grote hoeveelheid cadeaus, het kind met meer weet waarmee hij moet spelen en daarom zich in geen van alle speelgoestukken zal verdiepen. Ruim het speelgoed altijd op en het is ook goed af en toe een bepaald soort speelgoed op te bergen. Wanneer het kind er later weer mee kan spelen is het net als nieuw voor hem of haar en zal er met veel plezier opnieuw mee gaan spelen. Tot slot, een laatste tip voor de ouders is dat het gehele proces van het spelen belangrijker is dan het eindresutaat ervan. Vraag bijvoorbeeld aan het kind of hij/zij het knutselen echt leuk vindt om te doen en doe dit zonder meteen de oordelen, want fouten maken dat mag. Vindt het goed dat kinderen wel eens fouten maken, want hier leren ze alleen maar van. Denk maar aan het volgende. Laat je kind een toren van blokken bouwen. Dit zal niet meteen perfect zijn, maar wanneer de toren schuin gebouwd is en vervolgens om zou vallen, leert het kind hiervan. Het zal wat oefening nodig hebben maar vervolgens maakt het kind de toren recht. Dit is beter voor eend kind dan wanneer hij alleen door aanweizingen van zijn vader en moeder een mooi kasteel kan bouwen.

Kinderen van 1 tot 2 jaar oud
De kinderen uit deze leeftijds categorie kunnen nog niet een lange tijd met zichzelf spelen. Ze hebben de voorkeur dicht bij je in de buurt te zijn en de dingen te doen die jij ook uitvoert. Laat ze ook wat doen om je te helpen, bijvoorbeeld als jij de was aan het opvouwen ben je kind ook een zakdoek op te laten vouwen. Het kind wilt heel graag de wereld ontdekken en van alles proberen. Laat ze daarom hun gangetje gaan maar wel in een veilig omgeving. Speelgoed dat bij deze leeftijds categorie past is bijvoorbeeld:
1. Een poppenwagen.
2. Een houten puzzel met nopjes.
3. Een houten trijn, glijbaan of een bal.
4. Een loopfiets of loopauto.
5. Grote blokken waarmee een kind al een beetje leert bouwen.
6. Een Seviesje voor je kind.

_______________________________________________________________________

At TopOfToys we only pick out the best and most likeable toys for your kids, with focus on great prices! Check out our catalogue on topoftoys.com

Linkruil.org

Comments are closed.