Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Sporten kan nare gevolgen hebben

Sporten is gezond

Sporten is vanzelfsprekend erg gezond voor lichaam en geest. Een half uurtje per dag sporten of bewegen zorgt ervoor bijvoorbeeld voor dat je hart meer bloed door je lichaam pompt, wat niet alleen goed is voor de bloedsomloop, maar ook voor de spieren. Beweging verhoogt tevens het zuurstofgehalte in het bloed, de aderen transporteren dit zuurstofrijke bloed vervolgens rechtstreeks naar het spierweefsel. Daarnaast  stimuleert sporten de spijsvertering, help botontkalking tegen te gaan en kan het ideale gewicht bereikt worden. Door elke dag te bewegen of te sporten voel je je uiteindelijk veel fitter en energieker.

Echter vereist regelmatig sporten een goede voorbereiding, opbouw en nabehandeling. Mocht je dit niet of incorrect doen, dan vergroot je de kans op een sportblessure en kan een bezoek aan de sportarts het gevolg zijn, hier komt u dan in aanmerking met een blessure behandeling. Het is dus van belang dat er tijdens het sporten veel aandacht wordt besteedt aan het voorkomen van blessures.

Een sportblessure kent verschillende oorzaken…

Afhankelijk van de sport(en) die je beoefent, zijn er een aantal aanleidingen en omstandigheden aan te wijzen die bijdragen aan het ontstaan van een sportblessure. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn bijvoorbeeld; het gebruiken van ondeugdelijke materialen, ontoereikend schoeisel, het hebben van een slechte conditie, een onjuist of te ambitieus trainingsprogramma, een verkeerde warming-up en het hebben van weinig ervaring en te intensief willen starten.

Linkruil.org

Comments are closed.