Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Stap voor stap: je auto parkeren

Veel mensen herkennen dit probleem wel. Toen je nog rijles had, ging het parkeren altijd wel prima, je had een handig trucje geleerd en op die manier lukte het altijd! Maar nu je zelf mag rijden, in een andere auto, is het toch ineens niet meer zo makkelijk. Wat in je lesauto werkte, werkt nu misschien niet meer, omdat de auto andere formaten heeft. Dan wordt het tijd om écht te leren hoe je een auto goed inparkeert.

 

Laten we beginnen met achteruit inparkeren, in een parkeervak. Zorg als eerste dat je een goede plek vindt waar je auto gemakkelijk in past. Kijk goed om je heen en rij 3 vakken verder dan het vak waar je wil gaan parkeren en zorg dat er 1 meter afstand is tussen jouw auto en de voorkant van de andere auto’s. Sta even stil en kijk in je spiegels, dat doe je in deze volgorde: binnenspiegel, linker buitenspiegel, rechter buitenspiegel en vervolgens kijk je over de rechterschouder. Je kunt dit blijven toen tijdens het parkeren om een goed beeld te vormen van de situatie om je heen. Rij nu langzaam achteruit en stuur naar rechts, doe dit in één vloeiende beweging. Als het goed is rij je nu soepel het vak in. Het kan dat je nog een beetje scheef staat, dit kun je corrigeren door vooruit te rijden en vervolgens weer naar achter te rijden.  

 

Dan kun je natuurlijk ook parkeren in een fileparkeervak. Ook hierbij moet je zorgen voor een ruime plek. Rij de plek waar je wil parkeren voorbij en zet jouw rechter buitenspiegel gelijk met de bumper van de auto ervoor. Zorg dat er ongeveer een halve meter tussen de twee auto’s is. Rij nu langzaam achteruit en kijk weer goed in je spiegels. Zodra de achterkant van de andere auto ergens tussen de voor- en achterdeur van je auto is, stuur je in. Dit doe je door je stuur snel naar rechts te draaien. Als je achterband ongeveer 30 centimeter van de stoep vandaan is, draai je het stuur naar links. Rij zo ver mogelijk naar achter, zo kun je nog corrigeren door vooruit te rijden.

 

Mocht je het gevoel hebben dat je niet genoeg kunt zien tijdens het inparkeren dan kun je een draadloze achteruitrijcamera kopen. Een waeco camera is daar een goed voorbeeld van. Dit soort camera’s kunnen je helpen om zelfverzekerder in te parkeren. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je tegen andere auto’s aan botst, omdat je alles goed kunt bekijken.

Linkruil.org

Comments are closed.