Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Steingraeber

Het familiebedrijf Steinreaber & Söhne begon rond 1820 al met de bouw van piano’s. Steingraeber werd al snel de grootste fabrikant van piano’s in Beieren. Met verschillende opdrachten in binnen en buitenland en diverse prijzen voor excellentie, werd Steinreaber één van de meest traditionele pianobouwers ter wereld.

De procedure bij Steingraeber & Söhne van goed zangbodemhout wel 24 jaar duren. Het zangbodemhout werd eerst twaalf jaar in het water bewerkt om het zuur er uit te laten trekken, dit om het kromtrekken tegen te gaan. Nadat het hout twaalf uur in het water had gelegen moest het vervolgens twaalf uur drogen. Tegenwoordig  kan dit variëren van drie tot zeven jaar, waarbij de zangbodems nog steeds op natuurlijke wijze worden gedroogd.

De meeste mensen kennen wel het piano-en vleugelmerk Steinway & Sons, maar Steingraeber & Söhne is een stuk minder bekend. Echter zijn er professionele pianisten die wel bekend zijn met het merk door de ongekende kwaliteit die dit bedrijf levert. Steingraeber & Sons hebben altijd een vernieuwende kijk op de ontwikkeling van de techniek, maar ook op de ontwerpen van hun piano’s en vleugels.

Steingraeber & Söhne instrumenten zijn hand gebouwd volgens de eeuwen oude traditie. Deze traditie resulteerd in een instrument dat zingt en fantastisch speelt. Het is en blijft een genot om de historische instrumenten van Steingraeber & Söhne te bespelen.

Linkruil.org

Comments are closed.