Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Steinhauer Plafondlampen

Steinhauer is al 80 jaar de marktleider op het gebied van lampen. Ons aanbod op onze website is zeer breed. Zo hebben wij moderne design LED-lampen maar ook klassieke schemerlampjes. Met trots presenteren we u daarom ook onze collectie plafondlampen. We begrijpen dat het maken van een keuze met zo’n groot aanbod niet makkelijk is. Daarom helpen we u een handje mee door wat meer informatie te geven over de verschillende plafondlampen.

 

Verschillende plafondlampen

Plafondlampen worden ook wel plafonnières genoemd. Dit het Franse woord voor: “aan het plafond”.

De term “plafondlamp” is erg overkoepelend. De lampen die hieronder vallen verschillen onderling enorm. Allereerst is er natuurlijk een groot verschil in stijlen. Sommige plafonnières zijn erg minimalistisch en simpel terwijl andere klassieke modellen niet genoeg tierlantijntjes kunnen hebben. De vorm van de plafondlamp varieert ook. De klassieke plafondlamp was een ronde, witte glazen plafonnière zonder poespas. Maar tegenwoordig zie je bijvoorbeeld ook vierkante verschijnen.

De materiaalkeuze verschilt ook enorm onderling. Zo zie je veel glas terugkomen. Zowel helder glas, wit glas, gematteerd glas en crème glas wordt er verwerkt in de plafonnières. Bij plafonnières wordt er vaak gebruik gemaakt van bronskleurig staal, terwijl men bij moderne modellen juist geborsteld staal gebruikt.

 

Speciale plafondlampen

Er zijn ook bijzondere plekken waar u plafondlampen kunt ophangen, denk aan de badkamer, of bijvoorbeeld buiten. Dit zijn vochtige omgevingen voor een plafondlamp en daarom is het belangrijk om uw lamp goed te beschermen tegen de nattigheid. Wij adviseren u dan ook om op deze locaties alleen lampen met een IP-waarde van 44 te plaatsen. Deze lampen zijn spatwaterdicht waardoor er geen kortsluiting kan ontstaan en uw lamp niet kapot kan gaan. Op onze website staat altijd aangegeven of een lamp geschikt is voor buiten of in de badkamer, zodat u nooit een foute lamp bestelt.

Meer weten? Bezoek onze website om voor meer informatie over onze collectie plafondlampen. Met vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Linkruil.org

Comments are closed.