Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tips voor aangifte inkomstenbelasting

Tips voor aangifte inkomstenbelasting deel 1

De meeste mensen kijken er tegenop: De aangifte van inkomstenbelasting. Voor ondernemers is dit niet veel andes. Loop de volgende punten goed na zodat u niet teveel inkomstenbelasting betaalt,

Uitstel aanvragen
Zodra u denkt dat u de deadline van 1 april niet gaat halen, zorg dan dat u op tijd uitstel vraagt. U houd dan met uw boekhouder meer tijd over om alle benodigdheden voor de inkomstenbelasting te regelen.

Urencriterium
Loop alle gewerkte uren goed na, als u de urencriterium van 1225 uur niet haalt dan heeft u geen recht op zelfstandigenaftrek en eventueel de startersaftrek. Zorg dat u dit dubbel checkt zodat u zeker weet dat u niet aan de 1225 uur komt.

Aftrekposten
Zorg dat u goed gebruikt maakt van alle mogelijke aftrekposten. Denk hierbij aan de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek en de MKB winstvrijstelling.

WBSO
Indien u zich met innovatieve projecten of producten bezighoud dan kan het zijn dat u gebruik mag maken van een speciale aftrek vanwege de WBSO: De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Het kost moeite om hiervoor in aanmerking te komen maar het is de moeite zeker waard.

Voor tips voor aangifte inkomstenbelasting deel 2 ga naar

Voor meer advies voor ondernemers ga dan naar onze website, belastingadvies Amsterdam 

Linkruil.org

Comments are closed.