Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Traplift

De aanschaf van een traplift zou voor heel veel mensen een ideale en veilige oplossing zijn indien traplopen niet meer mogelijk voor hen is. Waarom verhuizen naar een gelijkvloerse woning als u door een traplift nog jarenlang in uw huidige woning kunt blijven wonen?
Zonder enige inspanning blijven alle ruimtes in uw huis bereikbaar. Vaak wordt gedacht dat een traplift alleen voor ouderen is, maar ook voor mensen met bijvoorbeeld een handicap of een chronische ziekte is een traplift een ware uitkomst.

De verschillende type trapliften die momenteel op de markt zijn zijn geschikt voor rechte trappen of trappen met bochten. Ze kunnen vervolgens aan de binnenkant of buitenkant van de trap worden geplaatst. Het voordeel van het plaatsen van de traplift aan de binnenkant is dat de trap nog toegankelijk is en dat hij, dankzij zijn slimme design, minimale ruimte inneemt.

Enkele veiligheidseigenschappen zijn bijvoorbeeld het automatisch meedraaien van de stoel met als resultaat het veilig in- en uit- kunnen stappen, noodstop, een snelheidsbeperking en opstelling aan de binnenzijde van de trap, wat bij het traplopen er voor zorgt dat het brede gedeelte van de treden begaanbaar blijven. Omdat trapliften geluidsarm zijn, veroorzaken deze ook geen overlast bij uzelf of bij uw buren.

Overigens zitten er wel fiscale voordelen vast aan het kopen van een traplift. Bij de jaarlijkse opgave van de inkomstenbelasting mag u de uitgaven voor aanpassingen aan een woning aftrekken van uw jaarlijkse inkomsten. U betaalt dus minder belasting. Voorwaarde voor het mogen aftrekken van de kosten van een traplift is dat de aanpassingen van het huis gedaan worden op medisch voorschrift, bijvoorbeeld omdat u een lichamelijke beperking heeft. Als u een traplift aanschaft omdat u gewoon lui bent, dan mag u de kosten bijvoorbeeld niet aftrekken.

Een traplift is geen product dat makkelijk en goedkoop kan aangekocht worden. Er is veel tijd voor nodig en er komt een grote investering bij kijken vooraleer u kunt beslissen welk model u thuis zal kunnen gebruiken. Er zijn verschillende fabrikanten van rolstoelliften en bij hen een geschikt model vinden is geen gemakkelijke taak. Hoe dan ook, het is enorm belangrijk dat u een fabrikant kiest die kwaliteitsproducten produceert en een betrouwbare service garandeert. Enkel zo bent u zeker dat u een rolstoellift kan kopen die nog vele jaren van pas zal kunnen komen.

Voor meer informatie neem contact op met mijnscoot zij kunnen u adviseren over de juist traplift.

Linkruil.org

Comments are closed.