Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Verrijdbare douchestoelen helpen je

Sommige dagelijks bezigheden zijn ontzettend belangrijk en moeten hoe dan ook gebeuren. Onder deze dagelijkse gebeurtenissen verstaan we bijvoorbeeld eten, schoonmaken en ook douchen. Douchen is voor veel mensen ontzettend belangrijk. Toch zijn er tal van redenen de te bedenken waarom het douchen niet meer zo gemakkelijk gaat. Zo is staand douchen lastig voor oudere mensen en kan het ook behoorlijk gevaarlijk zijn. Ook voor minder validen kan staand douchen in sommige gevallen onmogelijk zijn. Gelukkig is daar de douchestoel voor uitgevonden. Door zittend te douchen kunnen deze mensen weer iedere dag genieten van een warme douche en een douchestoel heeft bovendien nog veel meer voordelen.

Verrijdbare douchestoelen

Om het nog gemakkelijker te maken zijn er er inmiddels verrijdbare douchestoelen beschikbaar. Deze stoelen zijn uitermate handig. Niet alleen zijn ze geschikt om zittend te douchen; ze kunnen ook gebruikt worden om te zitten bij de wastafel of om op te leunen tijdens het aankleden. De verrijdbare douchestoel is zelfs beschikbaar met opklapbare arm- en voetsteunen. Natuurlijk kan de verrijdbare douchestoel ook vastgezet worden zodat deze niet op een ondoordacht moment ineens wegrijdt en er alsnog een onveilige situatie ontstaat. De verrijdbare douchestoel heeft vele voordelen. Zo is de douchestoel op hoogte in te stellen. Ook is de douchestoel erg handig wanneer iemand zelf niet meer kan douchen en door iemand anders gewassen moet worden.

Multifunctioneel

Een ander groot voordeel van de verrijdbare douchestoel is dat deze voor iedereen geschikt is. Dankzij de stabiliteit van de stoel is deze ook geschikt voor zwaardere personen. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een toiletzitting op de stoel te zetten zodat deze boven de wc kan worden gezet. Dat benadrukt de multifunctionaliteit van de verrijdbare douchestoel, die door steeds meer mensen gebruikt wordt wanneer ze een dagje ouder worden of door mensen die minder valide zijn. Overigens is het mogelijk om de douchestoel te laten vergoeden bij uw eigen gemeente. Via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning is het in veel gevallen mogelijk om de douchestoel te laten vergoeden. Voor meer informatie kun je bij je gemeente terecht.

Linkruil.org

Comments are closed.