Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Vind de geschikte telemarketeer voor je telemarketing opdracht

 

Wie een telemarketeer zoekt, krijgt bij interimkantoren steevast te horen dat deze mensen quasi onvindbaar zijn. Toch heeft Freelancenetwork.be meer dan 300 telemarketeers in haar database, mensen die op freelance basis telefonisch werk zoals afspraakplanning, opvolging van mailings, televerkoop of enquêtes afnemen. Waar zit het verschil?

“Het aantal mensen die graag telefonisch werk doen, is inderdaad niet zo groot”, zegt Michel Piedfort van Freelancenetwork. “Heel wat mensen die vandaag in een callcenter werken zijn ofwel student ofwel beschouwen ze dit werk als een tijdelijke job in afwachting van iets anders.”

De mensen die dan uiteindelijk er voor kiezen om van telefonisch werk hun beroep te maken, blijven dan vaak ook niet in een callcenter werken. Zij houden wel van telemarketing op zich maar niet altijd van de atmosfeer of de cultuur van een groot callcenter.

Vandaar dat een aantal telemarketeers na verloop van tijd voor zichzelf beginnen. Ze starten als zelfstandige en bieden hun diensten op freelance basis aan.

“Ik heb gemerkt dat freelance telemarketeers in het begin wat moeite hebben om die klanten te vinden die goed bij hen passen”, gaat Piedfort verder. “Zo ken ik telemarketeers die een kei zijn in het maken van afspraken voor bijvoorbeeld technische producten maar die er totaal niet in slagen om afspraken bij particulieren via de telefoon te boeken of omgekeerd.
Voor de meeste freelancers is het dan ook een kwestie van tijd alvorens ze hun ideale doelgroep gevonden hebben.

Freelance telemarketeers werken voor 2 tot 5 klanten per week.

De meeste freelance telemarketeers hebben ook niet zo veel klanten. Ze werken voor slechts 2 tot 5 klanten per week.
Het voordeel van het werk is dat bedrijven elke week opnieuw afspraken nodig hebben en dat het belwerk eigenlijk continuwerk is. De bedrijven van hun kant die telefonisch werk uitbesteden zijn blij dat ze een goede telemarketeer gevonden heeft die graag belt en die zich flexibel kan opstellen.

Doorgaans heeft men geen fulltime of parttime telemarketeer nodig. Ook het feit dat de meeste freelancers die telefonisch werk doen van thuis uit werken, is een voordeel. “Ik hoorde een bedrijf ooit zeggen dat zij jaren gezocht hadden naar een goede telemarketeer.

Die persoon woonde uiteindelijk op 50 kilometer van het bedrijf en was niet bereid om 2 keer per week op kantoor te komen werken. Na een testperiode met thuiswerk waren de resultaten goed en besloot men om via deze manier van werken verder te gaan.”

Tarieven van een freelancer voor telefonisch werk.

De tarieven voor het inhuren van een freelance telemarketeer hangen af van het aantal jaren ervaring en hoe goed men in zijn/haar vak is.
Het gemiddelde uurtarief bedraagt vandaag 30 euro exclusief btw. Dat blijkt uit een onderzoek bij freelancers van Freelancenetwork.be. Toch is het uurtarief niet het belangrijkste argument om een freelancer in te schakelen.

De tarieven schommelen tussen de 15 euro en 50 euro per uur en dit naargelang het aantal jaren ervaring.

35% van de respondenten rekent een uurtarief tot 20 euro per uur aan. 18% heeft een uurtarief tussen de 21 en 30 euro. Bij 24% betaal je tussen de 30 en 35 euro per uur en bij 23% betaal je meer dan 35 euro per uur.
Er zijn grote verschillen in tarieven voor het type bedrijven waarvoor men werkt. Zo betalen bedrijven in Brussel veel makkelijker een tarief van 40 tot 50 euro per uur aan een freelance telemarketeer terwijl in West-Vlaanderen een uurtarief van 35 euro per uur vaak al moeilijker te onderhandelen is.

Database van freelance telemarketeers.

Freelancenetwork.be heeft een uitgebreide database van freelancers die graag telefonisch werk doen.
Omdat de tarieven echt enorm kunnen verschillen, raadt de freelance site dan ook aan dat bedrijven hun oproepen ook via haar kanaal verspreiden van zodra ze met een telemarketeer in contact willen komen.

Linkruil.org

Comments are closed.