Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Voordelen van het reizen met het OV

Het reizen met het openbaar vervoer brengt enkele voordelen met zich mee. Het OV kan bijvoorbeeld sneller zijn dan fietsen en kost in de meeste gevallen ook minder moeite. In dit artikel worden de voordelen van het reizen met het OV behandeld.

Tijdbesparend
Een van de voordelen van reizen met het OV is dat het tijd bespaard. In vergelijking met de fiets of zelfs lopend kan je sneller op je bestemming komen als je ervoor kiest om met de bus te gaan of misschien zelfs met de tram of metro voor wanneer je in de Randstad woont. Het kan een aanzienlijke tijdbesparing zijn vooral als je van stad naar stad moet reizen. Met een intercity of een stoptrein kan de reis in veel gevallen erg  snel gaan.

Kostenbesparend
Een ander groot voordeel van reizen met het openbaar vervoer is dat het kosten besparend is. Als je het reizen met het openbaar vervoer bijvoorbeeld vergelijkt met het reizen met een auto dan zul je tot de conclusie komen dat je met het OV een stuk goedkoper uit bent. Dit komt voornamelijk omdat je met meerdere personen tegelijk dezelfde reis aflegt. Op deze manier worden dus ook de kosten van de bus of trein eerlijk verspreid over meerdere passagiers waardoor de kosten lager uitvallen. Behalve als je met de fiets of lopend gaat is het OV goedkoper. Lopend kost namelijk niks en reizen met de fiets is ook vrij goedkoop.

Milieu
Een ander groot voordeel van het reizen met het OV is dat het minder belastend is voor het openbaar vervoer in vergelijking van reizen met een auto. Het reizen met het openbaar vervoer kan wel tot 75% minder CO2 uitstoten in vergelijking to het reizen met de auto. Als er veel kilometers gemaakt worden kan dit een aanzienlijk verschil opleveren. Uiteindelijk zullen we allemaal moeten zorgen voor een minder belast milieu.

Linkruil.org

Comments are closed.