Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waar je rekening mee moet houden bij het doen van de kilometerregistratie

Maakt u gebruik van een auto van de zaak en wilt u extra kosten voor privé-gebruik het liefst vermijden, dan moet u kunnen bewijzen dat uw auto dit jaar minder dan 500 kilometer voor privé-doeleinden heeft afgelegd. Dit bewijs kan geleverd worden in de vorm van een goede kilometerregistratie.

Doel van kilometerregistratie

Wanneer u dit bewijs in de vorm van een kilometerregistratiebestand wilt leveren, moet u niet vergeten dat de Belastingdienst een nauwkeurig voorschrift heeft gemaakt met alle benodigde gegevens die per rit vastgelegd moeten worden. Wanneer de kilometerregistratie niet aan deze voorschriften voldoet, worden deze door de rechter verworpen en is al het werk voor niets geweest. Daarnaast moet je nog een smak geld neerleggen.

Waar moet de kilometerregistratie aan voldoen

Volgens de wet moet kilometerregistratie altijd minimaal aan de volgende eisen voldoen:

  • Het merk, type en kenteken van de auto moeten vermeld zijn.

  • De periode van de terbeschikkingstelling van de auto moet vermeld zijn.

  • Van elke afzonderlijke rit moeten de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller, het begin- en eindadres, de afgelegde route en het soort rit vermeld worden.

Automatische kilometerregistratie

Om de kilometerregistratie volgens de gestelde eisen én in een kortere tijd te maken, kun je een automatisch kilometerregistratiesysteem in de auto installeren. Dit zijn ritregistratiesystemen die de kilometerregistratie automatisch bijhouden. Zo noteren ze nauwkeurig de gereden kilometers, gereden route, informatie van de auto en alle andere benodigde informatie, om deze informatie vervolgens om te zetten tot een overzichtelijk rapport dat zo bij de Belastingdienst ingeleverd kan worden.

Keurmerk RitRegistratieSystemen

Met de stijgende populariteit van ritregistratiesystemen is het Keurmerk RitRegistratieSystemenen (RRS) in het leven geroepen. Het Keurmerk RRS zegt iets over de werking van het ritregistratiesysteem. Wanneer een ritregistratiesysteem is uitgerust met het Keurmerk RRS is de koper ervan verzekerd dat het ritregistratiesysteem voldoet aan de gestelde eisen van de Belastingdienst. Zo bent u er als koper van verzekerd dat het systeem de juiste aankoop is.

Het Keurmerk RRS wordt enkel uitgegeven door de Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen. Deze stichting is onafhankelijk en is niet gericht op het maken van winst. De stichting wordt continu gecontroleerd door een Raad van Toezicht die ook toeziet op enkele andere keurmerkstichtingen.

Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk RRS moet voldaan worden aan de volgende eisen:

  • Er wordt altijd gecommuniceerd met branchepartijen en de overheid om alle gestelde eisen te voldoen.

  • Enkel de ritregistratiesystemen die voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen kunnen in aanmerking komen voor het Keurmerk.

  • Er wordt regelmatig door het Keurmerk gecontroleerd of een leverancier nog steeds aan de gestelde eisen en normen voldoet. Wanneer dit niet het geval is, dan wordt het Keurmerk ingetrokken. Dit wordt niet slechts eenmalig gecontroleerd, maar regelmatig, zodat de kwaliteit van het systeem altijd aan de eisen voldoet.

Linkruil.org

Comments are closed.