Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waar let jij op bij de aanschaf van een camera?

Wil je nu een nieuwe camera aan gaan schaffen dan zijn er veel zaken waar je rekening mee dient te gaan houden. Zo is er bijvoorbeeld de keuze tussen de compactcamera en de spiegelreflexcamera. Nu is de ware hobbyfotograaf het beste af met een spiegelreflexcamera. Dit heeft te maken met het feit dat je met deze camera veel handmatig in kunt gaan stellen. Ook heeft de camera de mogelijkheid om de lenzen te gaan verwisselen en dat zorgt ook weer voor meer mogelijkheden.

De compactcamera is meer een keuze voor iemand die een camera zoekt om af en toe snel een foto te gaan maken. Dus niet eerst zelf van alles in gaan stellen maar gewoon op het knopje drukken en de foto maken. De compactcamera maakt dan vanzelf de keuze voor de beste camera. In tegenstelling tot de spiegelreflexcamera heeft een compactcamera niet de mogelijkheid tot het verwisselen van de lenzen. Heb je een keuze gemaakt wat voor camera je nodig hebt dan kun je een kijkje gaan nemen bij het ruime assortiment en dan zul je zien dat er vele merken en modellen zijn.

Hou ook rekening met de zoom

Een belangrijk aspect om rekening mee te gaan houden dat is de zoom van de camera. Als je vaakt in wilt gaan zoomen dan is het raadzaam te gaan kiezen voor een optische zoom. Deze haalt het beeld daadwerkelijk dichterbij. Er is ook de keuze voor de digitale zoom maar dit kan een mindere keuze zijn aangezien deze inzoomt op de foto. Andere aspecten om rekening mee te gaan houden zijn de grootte van de beeldsensor en het aantal megapixels van de camera.

Veel megapixels is goed als een foto groot uit wilt gaan printen maar zorgt ook voor meer ruis. Bij de beeldsensor is het zo dat des te groter des te beter is. Ook het soort lens wat de foto maakt is van belang. We hopen je zo te hebben geholpen om beter een keuze te gaan maken voor een camera en we wensen je dan ook alvast veel fotoplezier.

Linkruil.org

Comments are closed.