Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een hondenverzekering?

Als u een hond heeft, dan kan het natuurlijk altijd gebeuren dat uw hond ziek wordt. Of dat hij een ongeluk krijgt. In dergelijke gevallen wilt u natuurlijk wel de beste zorg voor uw hond. Om ervoor te zorgen dat u die altijd kunt bieden, ongeacht de kosten of uw financiële situatie, kunt u een hondenverzekering afsluiten. Wat nu als uw hond medicijnen of een operatie nodig heeft, en u kunt het niet betalen? Een hondenverzekering betekent dat u een vast laag bedrag per maand betaalt, en dat u geen onverwachte grote uitgaven in één keer hoeft te doen. U heeft dus meer financiële zekerheid. Een manier om dit te voorkomen is natuurlijk om gebruik te maken van goed hondenvoer.

Hondenverzekeringen zijn niet allemaal hetzelfde. In dit artikel bespreken we waar u op moet letten bij het afsluiten van een hondenverzekering.

Dekking

De meeste behandelingen worden door het merendeel van de hondenverzekeringen gewoon gedekt. Er zijn echter een aantal aandoeningen waarvoor de behandeling niet gedekt wordt. Een voorbeeld hiervan is heupdysplasie. Dit is een veelvoorkomende aandoening bij grotere honden zoals Duitse herders. Voor veel hondenrassen met veelvoorkomende erfelijke aandoeningen zijn uitsluitingclausules van toepassing. Zo hebben Engelse Bulldogs vaak last van problemen aan de luchtwegen; als dit onder de uitsluitingclausule valt worden de kosten van deze behandeling dus niet vergoed! Lees de uitsluitingclausules dus goed door. Verder worden ook niet alle dierenartskosten gedekt. Sterilisatie of castratie, preventieve inentingen en kankerbehandelingen zijn bijvoorbeeld niet standaard verzekerd.

Controleer voor het afsluiten van een hondenverzekering altijd goed de polisvoorwaarden om te zien waar uw hond wel en niet voor verzekerd is!

Aanvullende verzekeringen

Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Zo kunt u bijvoorbeeld een extra verzekering afsluiten voor inentingen, gebitsproblemen, of medische zorg in het buitenland.

Premie

De hondenverzekering voor jonge honden is doorgaans vrij goedkoop. Jonge honden hebben dan ook meestal weinig medische zorg nodig. U moet er echter wel rekening mee houden dat veel verzekeraars de hoogte van de premie aanpassen aan de leeftijd van uw hond. Hoe ouder uw hond wordt, hoe meer premie u moet betalen. Dit wordt ook wel de verouderingstoeslag genoemd. Niet alle verzekeraars hanteren een verouderingstoeslag, dus dat is zeker een aandachtspuntje wanneer u hondenverzekeringen gaat vergelijken.

Linkruil.org

Comments are closed.