Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waar moet je op letten bij het plakken van raamfolie

Raamfolie is een product dat zich leent voor vele doeleinden. Niet alleen geeft je je ramen er een persoonlijke uitstraling mee, je regelt er tevens de lichtinval en eventuele ongewenste inkijk mee. Het eerste punt wat je voor jezelf helder moet hebben is: wat gaat de functie van de raamfolie worden? Designverbetering, voorkomen van inkijk, zonwering of van allemaal een beetje? De volgende stap is het kiezen van de juiste raamfolie. Vind je dit moeilijk, maak dan een fotootje van het betreffende raam en vraag advies aan een van onze medewerkers.

Werk schoon en rustig
Heel belangrijk bij het plakken van raamfolie is dat je handen, het raam en de omgeving goed schoon zijn en dat je er de tijd voor neemt. Reinig het te beplakken raam eerst zorgvuldig en zorg dat er geen huisdier in je werkgebied kan komen. Folie is statisch en het laatste wat je wilt, is katten- of hondenharen onder je folie. Raamfolie plakken is ook geen karweitje dat je even snel tussendoor doet. Het doet afbreuk aan het uiteindelijke resultaat, als je de raamfolie moet lostrekken om het opnieuw te plakken.

Het uiteindelijke plakken van de raamfolie
Wanneer alles goed voorbereid is en je alle materialen binnen handbereik hebt, je kan dit nachecken in ons raamfolie plakken klusadvies, begint pas het eigenlijke plakwerk. Als je de werkinstructies opvolgt die we per raamfoliesoort beschrijven, kan er vrijwel niets mis gaan. Heb je nog nooit eerder raamfolie geplakt, raden we je aan met een stukje raam te beginnen dat niet direct in het zicht zit. Na het eerste stukje krijg je wat feeling met het materiaal en zal je zien dat elk volgend stukje makkelijker gaat. Maak je ook niet te druk over achtergebleven luchtbelletjes. De meesten verdwijnen zodra het raam onder de folie opdroogt en die paar die achterblijven prik je later zelf met een dun naaldje door.

Linkruil.org

Comments are closed.