Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waarde van je huis boosten? Hier wat tips!

Oké, eerlijk is eerlijk – een verbouwing is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het horen van ‘’iets leuks doen’’, maar toch is dit iets wat je wel zou moeten overwegen. Een verbouwing levert namelijk zoveel voordelen op! Het is het dus meer dan waard je hier eens in te verdiepen. Allereerst, niet geheel onbelangrijk, zorgen de meeste verbouwingen ervoor dat de waarde van je huis een flinke boost krijgt. Wie weet ben je nu nog hartstikke gelukkig in jouw stulpje maar er kan zomaar een dag komen waarop je besluit: nu wil ik verhuizen. Als je jouw woning dan gaat verkopen, wil je natuurlijk wel dat je hier een mooi bedrag voor kunt vragen. Ben je benieuwd welke dingen jij kunt doen voor een hogere woningwaarde? Hier wat tips!

Hoe meer meters, hoe meer waarde

Hoe meer ruimte je tot je beschikking hebt, hoe hoger de woningwaarde. Het loont dus zeker om verbouwingen te overwegen waarbij het aantal vierkante meters wordt verhoogd. Je kunt hierbij denken aan het bijbouwen van nieuwe kamers, of bijvoorbeeld aan het renoveren van een schuur zodat deze kan worden ingezet als kantoor of bijvoorbeeld berging. Wil je niet direct een hele nieuwe kamer aan je woning toevoegen? Dan kun je een dakkapel overwegen. Zo tover je een donkere zolder in no time om tot heerlijk, lichte kamer. Bijkomend voordeel: de kosten voor een dakkapel inclusief plaatsen beginnen al vanaf zo’n 5.000 euro. Een hele halbare investering dus!

Ook je tuin telt mee

Als potentiële kopers je woning komen bekijken, zullen ze uiteraard veel aandacht besteden aan de woning zelf. Toch moet je ook niet vergeten dat de tuin ook een rol speelt bij het schatten van de waarde! Al was het alleen al voor het oog – dat wil namelijk ook wat. Toon je kijkers een soort stadsjungle waar planten en bloemen vrij spel hebben (maar niet op de goede manier), dan zul je uiteraard geen hoge ogen gooien. Zorg dus voor een net en opgeruimde tuin. Ziet er trouwens ook veel beter uit vanachter de schuifpui – als je binnen zit met een kopje thee op de bank.

 

Linkruil.org

Comments are closed.