Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waarom engels leren noodzakelijk is voor je beroep?

In het bedrijfsleven, zowel in Belgie als in Nederland, gebeurt de conversatie alsmaar vaker in het engels. Het is dan ook een enorm pluspunt op je CV dat je engels kan praten. Stel je voor dat je op de eerste dag op werk een belletje moet plegen naar iemand die enkel engels kan, en je hierop grandioos faalt, wat een afgang dit wel niet is.

Wanneer je een goede cursus volgt om te engels leren online, dan hoef je nooit meer alsof te doen dat je de vergaderingen in het Engels begrijpt. Na een tijdje valt het toch wel op als je enkel wat staat te knikken. De online cursussen zijn vaak 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar waardoor je geheel op eigen tempo kan leren.

Recent is er nog een studie gepubliceerd waarin staat dat 15 procent van de amerikaanse bedrijven in 2009 zakenpartners hebben verloren als gevolg van culturele verschillen of een gebrek aan talenkennis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de engelse taal de enige officiele taal is om te communiceren. Bedrijven organiseren vaak conferenties in het buitenland, het zou toch jammer zijn moest je deze missen enkel door het feit dat je geen engels kan.

Elk bedrijf heeft tot doel iets te verkopen. Zij beseffen dat het veel makkelijker is om het respect en vertrouwen van een klant te winnen als je kunt communiceren in meerdere talen. Als je moet bijleren voor je bedrijf, zal dit vaak in het engels zijn. 75 procent van gespecialiseerde wetenschappelijke literatuur is in het Engels.

Linkruil.org

Comments are closed.