Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waarom geven we chocoladeletters met Sinterklaas?

Tijdens Sinterklaas is het heel normaal dat iedereen chocoladeletters aan elkaar geeft. Tegenwoordig kan je deze letters ook overal krijgen. Ze liggen in de winkel maar je kan ook chocoladeletters bestellen via het internet. Er zijn bijvoorbeeld web shops die keuze hebben uit vele verschillende soorten chocoladeletters.

De winkels en chocoladeletter groothandel liggen vol met de letters, maar vroeger was dit heel anders. Chocoladeletters bestaan eigenlijk pas vanaf de 19e eeuw. Hiervoor kregen kinderen letters van koek of brood. Dit ontstond omdat ze de kinderen met de letters wilden leren lezen en spellen. Als de kinderen hun eigen naam in letters konden schrijven met de letters, mochten ze als beloning deze opeten. Zo leerden de kinderen veel van letters en woorden op een manier waarbij ze beloond werden.

Ze gebruikte de chocoladeletters ook voor andere dingen. Zo werden vroeger de cadeaus niet ingepakt maar werden ze onder een deken gelegd. Om te kunnen aangeven welk deken van wie was, werd om elk deken de eerste letter van de naam gelegd.

Later in de 19e eeuw toen de prijs van cacao bonen niet meer zo duur waren en de techniek verbetert was kwamen mensen met de chocoladeletter.

Tegenwoordig geven we de chocoladeletters niet alleen aan kinderen, maar volwassen mensen genieten er ook van.

Veel bedrijven geven tijdens Sinterklaas aan hun werknemers een chocoladeletter, er zijn dan ook groothandels waar honderden chocoladeletters tegelijk worden besteld. Er zijn hierbij ook vele verschillende soorten letters. Je kan tegenwoordig zelfs je logo op de chocoladeletter zetten.

Chocoladeletters bestellen kan tegenwoordig ook met een bedrijfslogo erop dit is een leuk geschenk voor medewerkers van je bedrijf bijvoorbeeld.

Een paar andere leuke dingen om te weten zijn:

• Het lettertype dat over het algemeen het meest wordt gebruikt is Egyptienne.
• De M de populairste letter is in Nederland. Dit komt doordat de M in voornamen het meest voorkomt en het staat voor mama.
• Ook zijn de P en de S populair, omdat deze letters voor Sint en Piet kunnen staan.
• Dat sommige letters zoals de X, door veel bedrijven niet gemaakt worden omdat de markt hiervoor de klein is.
• Alle letters evenveel wegen. Het zou niet eerlijk zijn als mensen met een ‘’M’’ meer chocola zouden krijgen dan mensen met een ‘’I’’ daarom is de letter ‘’I’’ Dikker dan de ‘’M’’.

Linkruil.org

Comments are closed.