Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waarom isolatie en ventilatie hand in hand gaan

Ramen open, kieren dicht 

Woningisolatie is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee. Dat is bij de meeste mensen wel bekend. Ventileren is daarnaast goed voor een gezonde leefomgeving – en ook dat weten de meeste mensen. Minder bekend is dat ventileren minstens zo belangrijk is om de energierekening omlaag te krijgen. Vreemd, want moesten we ons huis daarvoor niet juist hermetisch afsluiten? Een schijnbare paradox met een logische verklaring. Als experts in woningisolatie en ventilatie vertellen we u graag waarom.

In een slecht geïsoleerd huis verbruikt u per jaar gemiddeld 2.500m³ gas voor verwarming. In een goed geïsoleerd huis kunt u daarop zomaar 40% besparen. Woningisolatie verdient zichzelf dus terug. Wat kunt u isoleren? Omdat een woning warmte verliest via het dak, de vloer en de ramen zijn dát de plekken die om isolatie vragen. U kunt kieren en naden dichten. Enkel glas kunt u vervangen door dubbel glas. Daarnaast kunt u spouwmuren vullen met isolatiemateriaal, maar ook de kruipruimte of het dak. Dat levert niet alleen langere stookkosten op, maar ook meer wooncomfort, doordat u minder energie hoeft te verbruiken om uw woning warm te houden.

Hoe bespaart u op uw energierekening door middel van goed isoleren en ventileren? Op welke manier zorgt u voor een gezonde leefomgeving in uw huis? Lees het in deze whitepaper.

Linkruil.org

Comments are closed.