Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wandelen Vogezen

Wandelen Vogezen

Een prachtig landschap met bergen/bossen en nog veel meer dat is de Vogezen een provincie in het noorden van Frankrijk. De lage Vogezen liggen aan de westelijke en noordelijke kant van Epinal, een stad in de Vogezen. De Vogezen is een mooi gebied om te wandelen voor wandelaars omdat er heel weinig hoogteverschil is. De lage Vogezen beschikt over een geweldig aanbod culinaire bezienswaardigheden. U vindt er minder bos door het veeteelt. Het landschap bestaat er vooral uit velden met prachtige beekjes en rivieren. Voies Vertes zijn wandelroutes met een minimaal hoogteverschil voor de recreatieve wandelaar. Twee van deze wandelroutes zijn de Voie Verte du canal des Vosges & Voie Verte Epinal-Bouzey. Deze wandelroutes lopen langs de kanalen van de Vogezen. Wandelen Vogezen is een bezigheid die voor iedere actieve vakantieganger als erg vermakelijk wordt gezien.

De hoge Vogezen liggen aan de andere kant van Epinal. Dit gebied is meer geschikt voor sportieve fietsers. De beklimmingen zijn rond de 3-12 kilometer lang met een gemiddelde stijgingspercentage tussen de 5 en 10%. Op de oude spoorbaan bij Moezeldal is een fietsroute aangelegd die voor elke fietser is te fietsen. Op deze route rijden bijna geen auto’s en het hoogteverschil is beperkt.

Route wandelen Vogezen

Er lopen veel verschillende routes om te wandelen Vogezen, mountainbiken en om te fietsen Vogezen. Zo is de Elzas route een route die erg populair is als je er van houd om te wandelen in de bossen en door de schuin aflopende heuvels. Door de smalle wegen hebben de wandelaars geen eigen wandelpad. Om het verkeer te mijden kunnen de wandelaars op sommige momenten gebruik maken van de heuvelachtige wijngaard stroken of de fietspaden die op een aantal plekken zijn aangelegd.

Ook ligt er de wijnroute voor de echte fietsers. Deze route is ongeveer 180 km lang en bestaat vooral uit korte, steile heuvels. U komt bij deze route langs dorpen met een mooi middeleeuws karakter. De vele verwoestingen van de oorlog en de winkeltjes in deze dorpen zijn erg populair bij vele toeristen. Voor de fietsers die redelijk fit zijn is de klim naar het Haut – Koenigsbourg kasteel. Dit is een oud kasteel op een rotsdam in de hoge Vogezen. U kunt hier genieten van het mooie panorama. Het Haut – Koenigsbourg kasteel is begin 1900 deels heropgebouwd en gerestaureerd door de Duitse keizer Wilhelm II. Nu is het kasteel één van de meestbezochte monumenten van Frankrijk.

Linkruil.org

Comments are closed.