Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wanneer APK keuring?

Veel mensen vragen zich af wanneer en hoe vaak ze hun auto APK moeten keuren. Wanneer en hoe vaak je je auto moet laten keuren, hangt af van de brandstof waarop de auto rijdt. Daarnaast speelt ook de zwaarte van de auto mee en wanneer de auto voor het eerst de weg op is geweest. Wanneer je auto al eerder APK is goedgekeurd, geldt deze datum op het keuringsrapport. Je auto moet voor deze datum nog eens zijn goedgekeurd.

APK voor auto’s op benzine en/of elektromotor

Indien je auto op benzine rijdt of je een auto een elektromotor heeft die nog niet eerder is gekeurd, moet die gekeurd worden 4 jaar nadat de auto voor het eerste op de weg is geweest. Na deze eerste keuring moet een voertuig in de 4 jaar daarna 1 keer per 2 jaar gekeurd worden. Nadat deze periode van 8 jaar verlopen is, is een jaarlijkse keuring verplicht.

Auto’s op diesel of LPG

Wanneer je auto op diesel of LPG rijdt, moet de eerste keuring 3 jaar nadat de auto voor het eerste de weg is gegaan. Vervolgens moet de auto jaarlijks gekeurd worden.

Moet jouw auto ook APK gekeurd worden en ben je op zoek naar een garage in Arnhem? Bekijk voor meer informatie de website.

Linkruil.org

Comments are closed.