Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wanneer is het klaar met de winterbanden

In de herfst beginnen de eerst mensen er al mee. Ze wisselen hun zomerbanden in voor hun winterbanden. Sommige mensen doen er niet aan. Maar het is weldegelijk onderzocht dat het veiliger is om in een periode met veel neerslag en kou winterbanden te gebruiken. Maar hoelang gebruik je deze winterbanden, of ga je alweer vroeg de winterbanden wisselen. Er is niet 1 vast moment voor om de winterbanden te verwisselen. En hoe doe je dit vooral zelf? Of laat je het door een specialist doen. Ik zou het aanraden om naar een specialist te gaan. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is en dat je weer veilig de weg op kan voor de zomerperiode.

Gebruik jij winterbanden

Niet iedereen gebruikt winterbanden. Die mensen, waaronder ikzelf, hebben verschillende redenen om geen winterbanden aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan het kostenplaatje, elk jaar de winterbanden wisselen en het aanschaffen is ook een dure optie. Maar eigenlijk is het wel een stuk veiliger op de weg met winterbanden. Je hebt gewoon meer grip op de weg, zeker als het wat aan de gladde kant is. Het is wettelijk niet verplicht om te kiezen voor de winterbanden en dus is het ook wel te begrijpen dat mensen het niet doen.

Alternatieven

Wil je niet elke keer de winterbanden wisselen, maar wel meer grip hebben in de winter. Dan is het tegenwoordig mogelijk om 4-seizoenen banden aan te schaffen. Deze banden hebben meer grip in de winter en zijn ook veilig in de zomer. Wel zijn deze banden wat duurder.

Contact opnemen

Wil je graag de winterbanden wisselen, maar lukt dit niet in je eentje? Neem dan eens contact op met een specialist voor alle prijzen en opties. Zo weet je zeker dat het verwisselen van de banden goed verloopt en weer veilig de weg op kan.

 

Linkruil.org

Comments are closed.