Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat heb je nodig om sieraden te maken?

Steeds meer mensen houden zich bezig met het zelf maken van juwelen. Dat hoeft ook niet echt te verbazen: zelf de handen uit de mouwen steken stelt je in staat om een volstrekt uniek juweel te maken. Zo eentje die helemaal jouw persoonlijkheid vat en dat bovendien ook nog eens doet tegen een fractie van de prijs die de juwelier je aanrekent. Maar hoe begin je nu in godsnaam aan het zelf maken van die juwelen? Wat heb je er allemaal voor nodig?

De essentials

Laten we beginnen bij het begin: het eerste wat je nodig hebt is vanzelfsprekend de draad. Let hier wel goed bij op! Heel wat winkels verkopen een draad van slechte kwaliteit. Koop daarom altijd een draad van professionele kwaliteit van een betrouwbare aanbieder als Asimi (waar je overigens zo goed als alle benodigdheden terug kunt vinden). Heb je een goede draad? Dan haal je best ook een platbektang en een kniptang in huis. Een slotje naar keuze is een must net zoals pletkralen om dit vast te maken. Er zijn vanzelfsprekend nog materialen die je in huis kunt halen om het werk nog professioneler aan te pakken zoals een beadstopper, maar hiermee kan je zeker al aan de slag.

Het juweel zelf

Afhankelijk van of je nu bezig bent aan oorbellen, een ketting of een armband zal je enkele specifieke onderdelen nodig hebben. Spacers, slotjes en wisselsystemen zijn echter vrij tot zeer universeel. De look van het juweel zelf is natuurlijk het belangrijkste aan zelf sieraden maken. Gelukkig zijn er daar ontzettend veel mogelijkheden in. Zoetwaterparels voor kettingen, kralenkapjes voor nog een meer unieke touch aan jouw sieraad en ga zo maar door. Ten slotte mogen we ook niet het belangrijkste vergeten bij het maken van jouw eigen sieraden: zonder de nodige verbeelding en een toets handigheid komt er vast en zeker niets van in huis.

Linkruil.org

Comments are closed.