Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat houdt MIG MAG lassen in?

MIG MAG lassen staat voor een bepaalde lastechniek, het valt onder het booglassen. Vroeger werd MIG MAG lassen aangeduid als CO2 lassen. Doormiddel van een elektrische vlamboog wordt de plaats verhit waar de 2 onderdelen aan elkaar gelast moeten worden. Op de verhitte plek ontstaat een plasje vloeibaar metaal, die vervolgens weer stolt en de verbinding bewerkstelligd. Overigens is het niet zo dat er verder geen materiaal bij aan te pas komt. Het lassen wordt namelijk uitgevoerd met behulp van een dunne metaaldraad dat op een rol in het lasapparaat aanwezig is.

Er moet altijd voorkomen worden dat het smeltbad onmiddellijk gaat roesten. Daarom wordt er een gas over het smeltbad geblazen zodat dit wordt voorkomen. Het gaat om een ontbrandbaar gas dat ook wel beschermgas genoemd wordt. Bij het MIG MAG lassen dient de gasfles dus niet om een hete gasvlam te bewerkstelligen die het metaal laat smelten, het dient ervoor om de metaaldraad die aanwezig is in het lasapparaat te laten smelten. Het voorverhitten van de oppervlakten die verbonden moeten worden dient er voor om de metaaldraad precies op de goede plek te laten smelten.

Wat is er nodig om te kunnen MIG MAG lassen?

Bij het MIG MAG lassen heb je dus verschillende onderdelen nodig om deze techniek goed toe te kunnen passen. Ten eerste heb je natuurlijk een stroombron nodig, daarnaast heb je de gasfles nodig met een gasregelaar, een slangenpakket met laspistool en niet te vergeten de lasdraad waar het allemaal om te doen is bij MIG MAG lassen. Op deze manier kan je MIG MAG lassen als particulier goed uitoefenen. Wanneer je als bedrijf zijnde bepaalde laswerkzaamheden hebt, is het verstandiger dit uit te laten voeren door een bedrijf dat hier ervaring mee heeft. Het is namelijk zo dat in werkomstandigheden meer gevraagd wordt van de machines of producten die gelast zijn. Wanneer er iets mis gaat met de lasnaden en je hebt dit zelf uitgevoerd, dan kan dit weleens vervelende gevolgen hebben. Voor de hobby kan je dus heel goed zelf aan het MIG MAG lassen slaan, maar in de werkomgeving kan je beter een partij met jarenlange ervaring inhuren om deze werkzaamheden uit te voeren.

Linkruil.org

Comments are closed.