Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is BPM?

BPM, je hebt er vast wel eens gehoord, maar misschien kun je het woord nog niet helemaal plaatsen. Wanneer je niet echt in de auto’s zit, is dit vrij logisch. BPM is een veel voorkomende term in de wereld van de autohandelaren en garages. In dit artikel zullen we iets verder in gaan op de term BPM en de betekenis daarvan.

Laten we direct wat opheldering geven. De term BPM staat voor “Belasting personenauto’s en motorrijtuigen”. Erg voor de hand liggend misschien. In Nederland kom je niet onder de BPM uit wanneer je een auto of motor gaat kopen. Dit is ook direct de reden waarom er veel mensen zijn die hun auto kopen in Duitsland. Met name echte autohandelaren zijn hier erg bedreven in en weten de BPM op allerlei manieren te ontduiken. BPM kan voor een nieuwe auto namelijk behoorlijk oplopen, waardoor de daadwerkelijke prijs van de auto een stuk duurder wordt. Als je denkt dat je in Duitsland geen BPM hoeft te betalen heb je het mis. De BPM is echter wel aanzienlijk lager, waardoor we dan ook spreken over “rest BPM”. Wanneer je als autohandelaar ook auto’s exporteert naar andere landen, dan kun je bij de belasting deze zogeheten rest BPM in vele gevallen terugkrijgen. Dit wordt in dat geval natuurlijk erg interessant, financieel gezien. Autohandelaren spelen hier erg veel mee en verzinnen veel manieren om creatief te zijn met de belasting.

Bereken de BPM

Om te kunnen spelen met de belasting van een auto of motor, is het belangrijk om de hoogte van de BPM te bepalen. De BPM kun je online eenvoudig berekenen. De hoogte van de BPM wordt mede bepaald door de CO2- uitstoot van een auto en de netto catalogusprijs.
Benieuwd naar de BPM van jouw auto? Bereken hem eenvoudig op internet.

Linkruil.org

Comments are closed.