Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is een ensuite of kamer en suite?

De meeste mensen hebben er vast wel eens van gehoord; een kamer en suite. Wanneer u niet weet wat dit precies is, leggen we u dit graag uit. Meer dan 150 jaar geleden was het gebruikelijk om de woonkamer op te delen in twee aparte kamers. De ruimte aan de voorkant van het huis werd de voorkamer genoemd, de andere ruimte de achterkamer. De scheiding tussen de voor- en achterkamer bestond uit twee openslaande of schuifbare deuren, ingezet met glas. Vaak werd er aan de zijkanten van de deuren praktische kastruimte gecreëerd of gekozen voor glazen wanden. Het glas zorgde ervoor dat er voldoende licht werd doorgelaten waardoor een ruimtelijk effect ontstond. In de meeste gevallen werd er gebruik gemaakt van gekleurd glas in lood waardoor tevens een prachtige warme sfeer gecreëerd werd.

 

Deze trend duurde van ongeveer 1840 tot omstreeks 1940. In de jaren ’60 en ‘70 was de ensuite niet langer populair en de meeste mensen lieten deze dan ook uit de woning slopen. Achteraf gezien een betreurenswaardig besluit, aangezien hierdoor een schat aan prachtig authentiek vakmanschap verloren is gegaan. Helemaal wanneer je bedenkt dat veel mensen tegenwoordig juist op zoek zijn naar sfeervolle en originele elementen, is het eeuwig zonde dat deze prachtige details niet bewaard zijn gebleven.

 

Gelukkig is het voor wie op zoek is naar deze sfeer van weleer toch mogelijk deze in de woning aan te laten brengen. Een ensuite kan namelijk geheel op maat en volledig volgens uw wensen worden vervaardigt. Kies hiervoor wel voor een echte vakman. Rini Thielen is hier een goed voorbeeld van. Met zijn jarenlange ervaring kan hij gerust dé specialist op het gebied van de vervaardiging en restauratie van een kamer en suite genoemd worden. Hij maakt hiervoor uitsluitend gebruik van de beste materiaalsoorten. Hij komt graag bij u thuis langs om uw wensen door te spreken en uw woning op te meten. Daarna gaat hij aan de slag met het maken van een ontwerp. Vervolgens kan hij aan de uitwerking beginnen en doet hij de prachtige sfeer uit de 19e en 20ste eeuw herleven.

Linkruil.org

Comments are closed.