Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is een longontsteking precies?

Je hebt er vast en zeker wel eens van gehoord, een longontsteking. De kans is echter groot dat je niet precies weet wat een longontsteking is. Hopelijk hoef je daar ook niet in het echte leven achter te komen, maar een stukje achtergrond informatie is natuurlijk altijd op zijn plaats.
Een longontsteking is kort gezegd een ontsteking aan de kleinere luchtwegen en de longblaasjes. Je zult je ongetwijfeld afvragen waar deze kleine luchtwegen zicht precies bevinden. De kleine luchtwegen bevinden zich in vertakking van de luchtpijp. De luchtpijp zorgt er voor dat de lucht die je in ademt zijn weg naar de longen kan vinden. De kleine luchtwegen worden doorgaans ook wel bronchi├źn genoemd. De allerkleinste vertakkingen van de luchtpijp vinden zijn einde in de zogeheten longblaasjes. De longblaasjes zorgen er voor dat de zuurstof in het bloed opgenomen kan worden.

Wat zijn de symptomen van een longontsteking

Wanneer er sprake is van een longontsteking is er sprake van een aantal herkenbare verschijnselen. Deze longontsteking symptomen zijn bijvoorbeeld hoesten en kortademigheid. Ook kan er sprake zijn van een versnelde ademhaling of een snellere hartslag, gepaard met koorts. Ook kan het pijnlijk zijn wanneer je diep inademt en je kunt een lusteloos gevoel ervaren en extreme moeheid. Wanneer je een combinatie van de volgende symptomen ervaart, is het raadzaam om direct contact op te nemen met de huisarts. De kans is namelijk groot dat er sprake is van een longontsteking. De huisarts kan uiteindelijk de diagnose stellen en bepalen wat de aard is van de longontsteking.

Er kan namelijk sprake zijn van een lichte longontsteking, maar ook van een zware longontsteking, waarbij het belangrijk is dat er direct behandeling plaatsvindt. Een longontsteking kan in korte tijd namelijk verslechteren, waardoor de kans bestaat dat je steeds zieker wordt. Zorg dat je er op tijd bij bent!

Linkruil.org

Comments are closed.