Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is een Veilige Tegel Voor in Huis?

Maar weinig materialen zijn als afwerking voor uw badkamer, keuken of zelfs living, zo geschikt als betegeling. Maar weinig ondergronden zijn zo sterk, kras – en slipbestendig terwijl ze zoveel creatieve mogelijkheden bieden als dat tegels doen. Toch zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden om te weten of de tegelsoort die u voor ogen heeft, ook wel daadwerkelijk geschikt is voor de desbetreffende ruimte.

Een badkamertegel is geen keukentegel

Mensen denken al snel dat tegels gewoon tegels zijn. Maar schijn bedriegt. Een tegel die uitermate geschikt is voor aan de keukenwand, kan een dramatische keuze betekenen wanneer deze op de badkamervloer geplaatst wordt. Gelukkig worden tegels in kwaliteit en functionaliteit door keurmerken onderscheiden, waardoor u gemakkelijk herkent welke tegel voor welke locatie geschikt is.

Verschillende kwaliteiten

Automatische processen hebben veel veranderd in de ontwikkeling van tegels. Toch zijn er altijd verschillende kwaliteiten beschikbaar, omdat u immers over het algemeen met een natuurproduct werkt. Daarom leveren de fabrikanten vaak in verschillende klassen. Deze worden verdeeld in zaken als grootte, dikte en kleur.

Slipbestendigheid

In ruimtes waar veel vocht aanwezig kan zijn, zoals de badkamer of keuken, daar is het zaak om betegeling te hebben die slipbestendig is. Zo voorkomt u uitglijden of erger. Deze bestendigheid wordt eenvoudig weergeven met de R-waarde. Deze is onderverdeeld in 5 klassen, van 8 tot en met 12, waarbij 12 de hoogste weerstand biedt. In huis wilt u liefst met een klasse van ten minste negen werken. Houdt er rekening mee dat wanneer u met hogere waarden werkt, uitglijden misschien wel bijkans uitgesloten is, maar dat het reinigen ook steeds lastiger wordt. Ga voor in uw woning dan ook niet hoger dan een klasse 10.

Pei-waarde

Een ander belangrijk element is de pei – waarde. Deze meet de slijtage en derhalve de kracht van uw tegels. Hoe hoger deze waarde is, hoe sterker en dus beter bestand tegen slijtage. In ruimtes waar zware apparaten of meubels geplaatst worden, kunt u best werken met waardes vanaf 4 (keuken en badkamer) of 5 (voor in de woonkamer). Vraag bij de specialist om een uitgekiend plan voor de ondergrond in uw woning.

Linkruil.org

Comments are closed.