Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is enkelzijdige klevende tape?

De naam enkelzijdige klevende tape geeft al duidelijk aan wat voor soort tape dit is. Dit is een tape dat aan één zijde is voorzien van een lijmlaag om materialen aan elkaar te hechten. De bovenlaag wordt ook wel de drager genoemd. Het draagt de lijmlaag enkel aan één zijde. Het meest bekende voorbeeld van een enkelzijdige klevende tape is plakband. Plakband wordt zeer breed gebruikt, in zowel huishoudens als bedrijfsmatig. Met plakband is veel mogelijk, maar het is vooral een goede tape om papier en karton met elkaar te verbinden. Maar er zijn ook talloze andere soorten enkelzijdige klevende tapes op de markt.

Soorten enkelzijdige klevende tapes
Er zijn dus heel veel verschillende soorten enkelzijdige klevende tapes op de markt. Het materiaal waaruit zowel de drager als de lijmlaag bestaat, bepaald waar de enkelzijdige klevende tape voor gebruikt wordt. Plakband is bijvoorbeeld niet geschikt voor alle toepassingen. Voor het verbinden van lastige materialen heeft u een meer specialistische enkelzijdige klevende tape nodig. Hierbij is de drager van steviger materiaal, zoals pvc of polyester. Er zijn ook toepassingen, waarbij de drager uit papier bestaat. Belangrijk voor de kleefkracht is natuurlijk ook het materiaal waaruit de kleeflaag bestaat. Afhankelijk van de toepassing kan dit onder andere rubber zijn, maar ook siliconen of acrylaat.

Een goede enkelzijdige klevende tape aanbrengen
In de meeste gevallen is het belangrijk dat de drager van dun materiaal is. Zo heeft de tape zo weinig mogelijk invloed op de rest van het werkstuk en toch zorgt de tape voor een goede hechting. In gevallen zoals plakband is het belangrijk dat de drager doorzichtig is, zodat de tape niet zichtbaar is. Een tape aanbrengen kan heel gemakkelijk met een hulpmiddel, zoals een dispenser, of bij het gebruik van plakband een plakbandrolhouder. Voor professioneel toepassingen, waarbij er veel tape achter elkaar gebruikt wordt, zijn er speciale dispensers, waarbij u de tape snel en gemakkelijk kunt aanbrengen.

Linkruil.org

Comments are closed.