Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is het syndroom van tietze?

Het syndroom van tietze, wat is de oorzaak en hoe kunt u het behandelen? In dit artikel geef ik uitleg over het syndroom van tietze, de symptomen, oorzaak en natuurlijk de behandeling. Het syndroom van tietze is een goedaardige, maar extreem pijnlijke chronische ontsteking van de kraakbeenverbindingen in de borstkas tussen de ribben en het borstbeen.

Syndroom van tietze symptomen
Een ontsteking van het kraakbeen tussen de ribben en het borstbeen doet vaak vreselijk veel pijn. Als daarnaast ook het kraakbeen onderaan het borstbeen opgezwollen is, spreekt men over het syndroom van tietze.  Het kraakbeen kan door een ontsteking zo opzwellen, dat er op de pijnlijke plaatst een rode warme zwelling te zien is. De pijn zit vaak achter het borstbeen en straalt in sommige gevallen uit naar de onderug, schouders, armen en de nek. Een andere vorm van het syndroom van tietze is met spasmes van de rechter of de linker borstspier. Deze kan voor dezelfde klachten zorgen.

Klachten
De klachten kunnen beetje bij beetje ontstaan, maar het kan ook ineens uit het niets aanvalsgewijs optreden. Soms gaat het na een aantal dagen weer over, maar het kan ook langer duren of voor altijd blijven. Daarnaast is er een mogelijkheid dat er psychische klachten zullen ontstaan, zoals angstaanvallen, paniekaanvallen en kortetermijndepressies. Deze worden veroorzaakt doordat personen de stekende pijn meestal aan de linkerkant van de borstkas ervaart en dus denkt dat het zijn/haar/hun hart is. Hierdoor ontstaat een vorm van minihypeventilatie met als gevolg dat deze personen zich draaierig voelen waarop vaak angstaanvallen volgen.

Behandeling
De behandeling tegen het syndroom van tietze bestaat uit pijnstillers, ontstekingsremmers en eventueel een injectie op de plaats van de pijn. Daarnaast is het belangrijk goed op uw houding te letten. Loop met een rechte rug, en zit recht op. Oefeningen zijn ook goed, maar wanneer u extreem veel pijn heeft dient u het heel langzaam op te bouwen.

Linkruil.org

Comments are closed.