Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat kun je allemaal zelf maken/ regelen bij een uitvaart?

Bij een uitvaart kunnen de nabestaanden en andere geliefden van de overledene redelijk veel zelf doen. Dit kan zijn om verschillende redenen. Het kan zijn omdat er niet heel veel geld is om de uitvaart tot in de puntjes te laten verzorgen, maar ook omdat de familie alles liever zelf in de hand heeft. Het nadeel van dat je alles zelf moet doen is wel dat je heel druk bent in de week na het overlijden van de dierbare. Maar naast dat je dingen zelf kun regelen zijn er ook dingen die je zelf kan maken bij de uitvaart.

De kist zelf maken

Er zijn natuurlijk mensen die het niet leuk vinden als ze zomaar een kist in de winkel kopen. Daarom zijn er verschillende manieren om zelf een kist te maken voor je dierbare. Het is hierbij alleen wel makkelijk dat je hulp krijgt van anderen. In je eentje een kist maken kost namelijk erg veel tijd en dit zal je in je eentje binnen een week niet snel voor elkaar krijgen. Er is alleen wel een wet dat de kist geen kunstroof of metaal mag bevatten. Hier is namelijk een hele goede reden voor. Als een persoon namelijk gecremeerd wordt komen hierbij giftige stoffen vrij. En dit is gevaarlijk voor andere personen.

Toch een externe partij in huren

Als je uiteindelijk toch bedenkt dat het voor jou teveel wordt en dat je toch liever een externe partij inzet, kun je dit altijd nog doen. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat ze niet een uur later al voor je deur staan. Een goed alternatief voor een externe partij is Uitvaartcooperatie.

Linkruil.org

Comments are closed.