Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat te doen tegen roest?

In dit artikel geven wij meer informatie over het behandelen van roest. Voordat wij daar dieper op ingaan is het van belang om te weten wat roest precies is en hoe dat ontstaat.

Roesten is een scheikundige reactie. Metalen worden blootgesteld aan de lucht. Hierdoor gaan zij automatisch een reactie aan met de Ā zuurstof. De scheikundige benaming voor dit proces is oxideren. Oxideren kan op twee verschillende manieren. De manier waarbij roest gaat optreden zorgt ervoor dat op het materiaal niet alleen een laagje komt, maar dat ook het materiaal aangetast wordt. Het materiaal wordt poreus en daardoor kan het materiaal snel afbreken.

Wanneer roest optreedt, is het van belang dit zo snel mogelijk te behandelen. Dit kan op verschillende manieren. Er is een speciaal soort verf op de markt die op de roest aangebracht kan worden. De verf heet Hammerite en is bijna in iedere bouwmarkt te koop. Deze verf zit normaliter in een verfblik maar tegenwoordig is er ook een Hammerite spuitbus verkrijgbaar. Deze verf kan over de roest worden aangebracht. Daarna is het mogelijk om over de Hamerite verf te verven met de verf en kleur die je wilt.

Hamerite verf is te koop in de bouwmarkten maar tegenwoordig ook op het internet. Het voordeel van de verf kopen in een winkel is dat er nog vragen gesteld kunnen worden. Wanneer men de verf via een webshop koopt, zal het waarschijnlijk goedkoper zijn maar zal je minder snel vragen stellen.

Linkruil.org

Comments are closed.