Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat zijn de kosten voor dakisolatie?

Binnenkort u dak laten isoleren? Bereken de kosten

Isolatie is tijdens de wintermaanden erg prettig. In Nederland kan de temperatuur dalen tot onder het vriespunt, er komt bij slechte isolatie veel koude lucht in het huis. De kamertemperaturen dalen, en de kachel staat op volle toeren te draaien om alle kamers lekker warm te kunnen houden. Dit is zonde, want het resulteert ieder jaar weer in een zeer hoge energierekening. Met goede dakisolatie zorgt u dat u tijdens de ijzige maanden minder koude lucht in uw woning krijgt. Zo kunt u flink besparen op uw energiekosten.

 

Deze informatie is mede mogelijk gemaakt door HuisFocus

 

Dakisolatie professioneel laten aanbrengen

Om zeker te zijn dat uw dakisolatie zorgvuldig wordt aangelegd moet u kiezen voor een professional. Deze zal alles tot in perfecte staat voor u aanbrengen. Glaswol wordt gebruikt om de isolatie van uw dak te verbeteren. Het houdt koude lucht tegen en voorkomt daarnaast ook tocht in uw woning. Zo kunt u beter genieten van de wintermaanden.

De prijzen voor dakisolatie zijn erg uiteenlopend, het is afhankelijk van het bedrijf waar u voor kiest. Daarnaast is de oppervlakte van uw dak van belang, hoe groter uw dak in vierkante meters, hoe hoger de prijs zal zijn. Gemiddeld berekenen isolatiebedrijven een prijs van €10 per vierkante meter aan materiaal, hier komt nog €15 arbeidskosten bovenop om de glaswol te plaatsen. Dit is dus een totaal van €25,- per vierkante meter als u uw dak met glaswol laat isoleren.

 

Alternatieve dakisolatie voor glaswol

Naast glaswol zijn er nog enkele materialen die gebruikt kunnen worden voor de isolatie van uw dak. Speciale dakisolatieplaten, gemaakt voor rechte daken, is perfect om uw dak beter te isoleren. Het nadeel van het materiaal is dat het platte, rechte platen zijn. Dit houdt in dat zij niet naar hoeken of bochten gebogen kunnen worden, dergelijke daken zijn hiermee dus lastig te isoleren. De prijs van dakisolatieplaten ligt per vierkante meter ook net iets hoger dan glaswol, namelijk €12 per vierkante meter. Toch is het eenvoudiger deze platen aan te brengen, de arbeidskosten liggen hiermee ook aanzienlijk lager. Gemiddeld kost de plaatsing van dakisolatie €13 per vierkante meter aan arbeidskosten. Dit resulteert erin dat de kosten van dakisolatieplaten, inclusief plaatsing, neerkomt op €25. Dit is een even hoge prijs als glaswol.

 

Hoeveel zal dakisolatie u ongeveer gaan kosten?

Als u uw dak wilt laten isoleren is het fijn als u vooraf op de hoogte bent van de kosten. Zo kunt u een budget samenstellen en dit budget gebruiken om de dakisolatie te financieren. Het is vaak ook mogelijk bij de bank of een hypothecair bedrijf een lening af te sluiten voor uw dakisolatie.
De gemiddelde kosten van dakisolatie per vierkante meter zijn €25. Op basis hiervan kunt u zelf een berekening uitvoeren, u vermenigvuldigt het aantal vierkante meter in uw dak met de prijs per vierkante meter. Is uw dak bijvoorbeeld 8 bij 10 meter en heeft deze twee zijden, dan zijn de totaalkosten 80 x 2, dus 160 meter, maal €25. Dit komt neer op een totaalprijs van €4000.

Linkruil.org

Comments are closed.