Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat zijn de opportuniteiten van een Google+ pagina?

Google Plus is een sociaal netwerk dat is gecreëerd door internetgigant Google. Iedereen kan hierop een profiel aanmaken. Je kan dus een persoonlijke pagina creëren maar ook een bedrijfspagina of een pagina voor de vzw waarvoor je vrijwilliger bent.

Hoe werkt Google+ precies?

Eerst en vooral spreek je op Google+ over ‘cirkels’. Wat is dit vraag je je af? Dat zijn bepaalde groepen zoals familie, collega’s, vrienden of kennissen. Dankzij deze cirkels kan je bij iedere statusupdate kiezen met welke cirkel je deze update deelt. Een andere functie van Google+ zijn de diverse communities. Wanneer je tot een community behoort, kan je een gesprek met elkaar aangaan over gemeenschappelijke hobby’s, interesses of onderwerpen. Wat betekent +1? Een +1 is te vergelijken met een like van Facebook. Hoe meer +1’s je hebt, hoe populairder jouw Google Plus pagina en hoe hoger je in de Google ranking komt te staan.

Maar nu gaan we over tot een van de belangrijkste vragen, waarom zou je als bedrijf Google Plus moeten gebruiken?

Wees vindbaar in de allerbelangrijkste zoekmachine ter wereld

Wanneer je een bedrijfspagina op het sociaal netwerk van Google (Google+) aanmaakt, zal je aanzienlijk stijgen in de Google zoekresultaten. Google Plus pagina’s krijgen namelijk heel wat visibiliteit in Google. Allereerst wanneer je je bedrijfsnaam opzoekt zal er meteen rechtsbovenaan een Google kader tevoorschijn komen. Bovendien heb je een vermelding op Google Maps en ben je aanwezig op een actief sociaal netwerk.

Extra mogelijkheden op Google Plus

1. Likes

Naast de +1’s ‘likes’ die je kan verzamelen voor jouw bedrijfspagina. Zijn er nog tal van andere functies mogelijk op Google Plus. Zo kunnen online bezoekers rechtstreeks vanuit Google een recensie plaatsen op jouw pagina. Onderschat de waarde van recensies niet! Denk maar aan het succes van Yelp, Tripadvisor… Online surfer hechten heel wat belang aan recensies van anderen. Maak hier gebruik van en reageer als een actieve gebruiker op alle recensies.

2. Google Business View

Een Google wat? Het is geen eenvoudige term maar wel een heel omvattende. Een Google Business View is namelijk een 360° tour die wordt aangesloten op de software van Google. Dankzij deze virtuele wandeling kan je namelijk rechtstreeks vanuit Google binnenkijken bij een bedrijf/organisatie of event. Doe zelf even de test: zoek eens ‘stadhuis gent belgium’ op en je zal meteen het Stadhuis van Gent kunnen binnenkijken. Wat heeft dit product als voordeel?

1. Allereerst creëer je meer visibiliteit in Google, binnen jouw Google kader komt er nu een extra feature namelijk ‘binnenkijken’. Dit zet de online gebruiker meteen aan tot actie om even rond te kijken in uw zaak.

2. Je geeft een extra dimensie aan jouw Google Maps vermelding. Vanuit Google Maps en Google Street View zal je meteen kunnen binnenwandelen bij uw bedrijf. Dit is heel gebruiksvriendelijk en trekt meteen de aandacht van alle andere bedrijven.

3. Ook op de Google Plus pagina is deze Google Business View te zien. Zo kan jij jouw online bezoekers meteen trakteren op een rondleiding in jouw zaak.

4. Dankzij een Google tour en een optimale Google Plus pagina stijg je in de lokale zoekresultaten. Wat kan je allemaal op een Google Plus pagina plaatsen? Informatie, openingsuren, foto’s, video’s en posts.

Wil je graag meer info over Google tours en Google Plus? Dan kan je bij het Gentse bedrijf Poppr terecht! Deze zijn al jaren gespecialiseerd in het maken van virtual tours. Al meer dan 800 zaken in hun portfolio en een ongeziene kennis in het creëren van virtuele rondleidingen. Bovendien bieden zij een volledige Google Treatment aan. Bij dit pakket word een Google+ pagina aangemaakt, Google tour online geplaatst en begeleiden ze jou bij het beheren van een bedrijfspagina.

Interesse? Bel dan naar 09 244 50 46 of mail naar hello@poppr.be

Voor enkele impressies van Poppr kan je steeds terecht op hun website www.poppr.be

Linkruil.org

Comments are closed.