Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat zijn sieraden?

Bijna iedereen, jong en oud, heeft wel een bepaald sieraad in het nachtkastje liggen of draagt dit bij zich. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een ring, oorbel of ketting. Maar wat is een sieraad nu eigenlijk en waar komt het vandaan? Plat gezegd is een sieraad niets minder dan een voorwerp dat op het lichaam wordt gedragen. De reden hiervan is om het lichaam mooier te maken, of om meer op te vallen tussen de menigte. Met een sieraad kunnen mensen zich op een bepaalde manier onderscheiden en geven een stukje aanzien en status. Hoe duurder het sieraad, hoe rijker een persoon doorgaans is. Sieraden zijn dus feitelijk een bepaalde vorm van rijkdom.

Er zijn sieraden die op het lichaam gedragen kunnen worden, maar er zijn ook sieraden die in het lichaam worden gedragen. De bekendste hiervan is wel de oorbel. Om een oorbel te kunnen dragen moet er namelijk een gaatje in het oor gemaakt worden. Tegenwoordig zien we ook sieraden terugkomen in de tong, maar ook in de huid. Dit soort sieraden worden ook wel piercings genoemd.

De meeste sieraden hebben geen functioneel karakter en hebben alleen als doel om het lichaam te versieren, vandaar ook de naam sieraad. Toch zijn er sieraden met een functioneel karakter. Denk bijvoorbeeld aan het horloge. Daarnaast wordt in sommige gevallen ook de bril als sieraad gezien. Sommige mensen dragen een bril namelijk uitsluitend als mode object en hebben een bril niet nodig voor de ogen.

Sieraden zijn afkomstig uit de Romeinse tijd, waar ze een vorm van rijkdom en macht vertegenwoordigden. Zowel mannen, vrouwen als kinderen droegen in die tijd al sieraden.

Linkruil.org

Comments are closed.