Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Weetjes over goud

Dat goud een speciaal identiek sieraad is, weten we al. Maar zijn we ook op de hoogte van allerlei leuke weetjes over goud? Daarom hierbij wat leuke goud weetjes.

–          Goud wordt in bijna zuivere toestand gewonnen als berggoud (goud dat opgesloten zit in kwartshoudende gesteenten) en wasgoud (goud dat los voorkomt in het zand van de oude rivierbeddingen) en wordt gewonnen als bijproduct bij de winning van onedele metalen uit hun ertsen.

–          Goud wordt vooral gevonden in Zuid-Afrika, Australië, Canada, Rusland en Amerika.

–          Het wordt gebruikt voor de vervaardiging van sier-en kunstvoorwerpen (40%), munten en penningen (15%), tandheelkunde (15-20%), restant (25-30%), elektrotechniek, keramische industrie en boekbinderij

–          Goud is het enige zuivere gele metaal en is vrij week. Het heeft een grote plasticiteit en is erg geschikt om te bewerken. Door goud en zilver samen te smelten wordt het metaal harder en kan er een grotere hoeveelheid metaal worden verkregen.

–          Door zilver aan goud toe te voegen wordt de kleur lichter en door koper toe te voegen wordt de kleur donkerder

–          Het smeltpunt van goud ligt rond de 1063 graden Celsius.

–          Witgoud is een witkleurige goudkleur, waarin de ‘witte’ kleur wordt gevormd door de metalen nikkel, zilver, zink, palladium of platina.

–          Bladgoud is goud dat geslagen is tot een blaadje van 0,0001 mm en wordt gebruikt voor het bedrukken van boekbanden, schilderlijsten, bij het emailleren en voor het schilderwerk.

Meer informatie

Wilt u graag meer weten over goud of wilt u misschien uw gouden sieraad kwijt? De juwelier in Arnhem doet aan goud inkoop in nijmegen!

Linkruil.org

Comments are closed.