Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Zelf boekhouden

Zelf boekhouden

In dit artikel zullen we de belangrijkste punten die bij het bijhouden van een boekhouding komen kijken bespreken. Dit doen we stap voor stap, te beginnen met het opstarten van een boekhouding.

Soms moet u al eerder beginnen met het bijhouden van uw boekhouding dan wanneer u daadwerkelijk met uw bedrijf van start gaat. Tenslotte kan het zijn dat u al een heleboel aanschaffingen doet voor de officiële startdatum. Deze kosten die u maakt zijn ook aftrekbaar, begin dus op tijd!

Zorg dat uw administratiesysteem overzichtelijk is  door alle papieren bijvoorbeeld in ordners te plaatsen. Dit maakt het werken voor uzelf een stuk prettiger.  Met hulp van een goed administratiesysteem kunnen belastingaangiftes makkelijk worden ingevuld. Niemand kijkt er naar uit, maar je kunt het wel zo makkelijk mogelijk maken.

Doordat tegenwoordig bijna alles digitaal geregeld wordt heeft dit een andere aanpak nodig als vroeger. Ook deze digitale bestanden moeten goed bewaard worden, sla deze dus op in een door u gekozen locatie en maak altijd een back-up. U moet van de belastingsdienst uw bestanden bovendien zeven jaar lang bewaren in het geval van een eventuele controle.

Ga voor meer advies naar onze website: Financieel advies Amsterdam

Linkruil.org

Comments are closed.