Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Zo maak je je eigen placemat

Zo maak je je eigen placemat

Aan tafel wordt natuurlijk gekliederd tijdens het eten. Omdat een tafellaken niet iets is voor iedere dag kiezen veel mensen voor placemats. Die zijn meestal niet erg bijzonder en vooral gemakkelijk en goed schoon te houden.

Nu hoeven ze natuurlijk ook helemaal niet bijzonder te zijn maar wat is er leuker dan aan tafel je eigen placemat te hebben of placemats precies in de stijl die jij mooi vindt? Er zijn verschillende manieren om dat voor elkaar te krijgen.

De foto
Er zijn veel websites waar je foto’s kunt laten afdrukken op kleding, bekers en andere voorwerpen. Daar kun je vaak ook kiezen voor de placemat als voorwerp waar de foto op moet komen.

Cadeaupapier of tekening
Kies een cadeaupapier met een mooie print (of voor iedereen een ander printje) en laat dat lamineren bij een kopieerwinkel. Zo heb je voor een prikkie iets origineels op tafel, dat heel lang mee gaat. Er bestaat ook mooi knutselpapier met een perkamentachtig uiterlijk of juist gemarmerd. Allemaal leuk om te gebruiken.

Ben je zelf een (miskend) kunstenaar of maken je kinderen vaak zulke leuke tekeningen? Dan kun je met die tekeningen en andere kunstwerken natuurlijk ook de lamineer truc uithalen. Kinderen kunnen zo eten van hun eigen tekening en zelf kun je je creativiteit ook de vrije loop laten.

Om op te tekenen
Heb je kinderen of komen er weleens kinderen eten? Maak of print dan kleurplaten en laat die lamineren. Koop er afwisbare viltstiften bij (whiteboard markers) en de kinderen zijn geheid een tijd zoet.

Ook leuk is het om op de afwisbare placemats spelletjes af te beelden of raadsels. Denk hierbij bijvoobeeld aan boter, kaas en eieren of een doolhof. Voor volwassenen die nog speels genoeg zijn ook een leuke verrassing. Het wachten op de volgende gang of op het toetje vliegt opeens voorbij.

Schoolbord
Als je houten plakjes beschildert met schoolbordverf kun je de namen van de disgenoten hierop zetten. Bij een feestmaaltijd kun je ook het menu erop kwijt. En na een ronde in de vaatwasser zijn ze weer als nieuw.

Van stof
Wie houdt van traditioneel handwerken kan natuurlijk ook op allerlei manieren zelf mooie placemats maken. Haak ze van dikke katoen in ‘stokjes’ of naai ze van stof in verschillende kleurtjes. Er zijn volop patronen te vinden op internet, bijvoorbeeld hier. https://www.youtube.com/watch?v=CvIuhw09KK0

Kurkbladen
Bij de knutselwinkel kun je dunne bladen kurk kopen. Deze kun je in verschillende vormen knippen, bijvoorbeeld bladvormen. Nadeel is dat kurk snel vuil wordt.

Linkruil.org

Comments are closed.