Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Zonnepanelen

Je ziet ze steeds vaker: zonnepanelen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om op deze duurzame manier energie op te wekken. Zonnepanelen vangen namelijk licht op en zetten dit om in elektrische energie. Vervolgens zorgt een omvormer ervoor dat deze stroom uiteindelijk in jouw stopcontact terechtkom. Omdat zonnepanelen een groeiende trend zijn, is het aanbod groot. Er zijn drie soorten te onderscheiden: monokristallijne zonnepanelen, polykristallijne zonnepanelen en amorf zonnepanelen.

Wanneer je van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen, wil je waarschijnlijk ook wel weten wat dit voor jou opbrengt. Hiervoor gebruikt men vaak de term Wattpiek. Dit staat voor het maximale vermogen van je zonnepanelen onder de beste omstandigheden. Omdat het in Nederland vaak regenachtig is, werken zonnepanelen hier niet het hele jaar door optimaal. In totaal werken zonnepanelen in Nederland ongeveer negenhonderd uur op maximaal vermogen. Met tien zonnepanelen kun je op jaarbasis al honderden euro’s besparen ten opzichte van ‘normale’ energie.

Enkele jaren terug waren zonnepanelen bijna niet te betalen. Gelukkig zijn deze in de loop de jaren steeds betaalbaarder geworden. Zo kost een systeem van tien zonnepanelen tegenwoordig ongeveer 4600 euro. Deze prijs omvat zowel de zonnepanelen zelf als de omvormer en de installatie. Na zo’n 25 jaar moet je nieuwe zonnepanelen aanschaffen en een omvormer is aan vervanging toe na zo’n 13 jaar. Onderzoek heeft uitgewezen dat je dan na ongeveer dertien jaar de zonnepanelen terug hebt verdiend, zeker de moeite waar dus!

Het aanschaffen van zonnepanelen is niet alleen gunstig voor je portemonnee, het heeft ook een positieve invloed op het milieu. Voor deze vorm van energie zijn er namelijk bijna geen fossiele brandstoffen nodig. Wanneer je zes zonnepanelen hebt voorkom je al de uitstoot van 630 kilogram CO2 per jaar. Er komt ook wel uitstoot vrij bij de productie van zonnepanelen, maar deze uitstoot is na maximaal drie jaar alweer gecompenseerd. Dus wil je zonnepanelen kopen? Ga ervoor!

Linkruil.org

Comments are closed.